Pneumatiky odevzdejte zdarma v autoservisech a pneuservisech
lustrační foto: Pixabay.com
Děčín

Jílové - Blíží se období přezouvání zimních pneumatik na letní a určitě každého řidiče zajímá, kde je možné zdarma odevzdat použité pneumatiky. Ve sběrném dvoře jsou pneumatiky zpoplatněny (např. osobní pneumatika bez disku 50 Kč), neboť sběrný dvůr nemůže být místem zpětného odběru. Pneumatiky se tam stávají odpadem, za který je nutné při odvozu platit.

Novela zákona o odpadech zavedla tzv. zpětný odběr pneumatik. Ten jsou oprávněna provádět pouze místa zpětného odběru. Jimi jsou pneuservisy a autoservisy, které dobrovolně uzavřely smlouvu buď s výrobci/dovozci pneumatik (s tzv. povinnými osobami) nebo s kolektivním systémem ELTMA (nezisková společnost, která zajišťuje plnění zákona pro povinné osoby). Seznam míst, která jsou součástí kolektivního systému, je k nahlédnutí na stránkách www.eltma.cz/sberna-mista. Místa, se kterými uzavřely povinné osoby smlouvu napřímo, jsou uvedena na www.mzp.cz/cz/odber_pneu. Na místech zpětného odběru je odběr pneumatik bez disku od konečného uživatele vždy bezplatný bez rozdílu jejich značky a nezáleží na tom, kde byly pneumatiky pořízeny, ani nesmí být podmíněn nákupem nových. Nejbližšími místy jsou např. Autoservis Chadima Jílové (cca 150 m od sběrného dvora), Storex FST spol. s r.o. Děčín - Bynov, GPD a.s. Děčín, DC Auto spol. s r.o. Děčín a další.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru