Děčín připravuje Plán mobility, zapojit se mohou obyvatelé města
Foto: Matěj Štěpánek
Děčín

Děčín - Město Děčín připravuje Plán udržitelné městské mobility (Plán mobility). Lidé se s ním mohou seznámit 3. dubna 2019 od 17 hodin v malém sále budovy ČVUT v Pohraniční ulici v Děčíně. Připraveny budou informace o současné podobě dopravy ve městě, součástí setkání bude i workshop k tvorbě společné vize dopravy a mobility města Děčín. Lidé se také budou moci zapojit do diskuze.

Plán mobility je strategický plán, který na základě odborných analýz, ve spolupráci s obyvateli města, experty a dalšími sektorovými partnery sestaví seznam opatření v oblasti mobility. Tato opatření pak pomohou ke zlepšení kvality života v Děčíně.

„Změnou postojů a dopravního chování obyvatel směrem k podpoře udržitelných způsobů dopravy lze spolu s navrženými opatřeními docílit zvýšení bezpečnosti v dopravě, zlepšení kvality životního prostředí a veřejného prostoru, schopnosti města reagovat na potřeby dopravní dostupnosti všech obyvatel. Získáme tak optimalizované řešení veřejného prostoru a ulic a ovlivníme podobu města na několik dalších desetiletí,“ vysvětlil Ondřej Smíšek, radní města, který má tuto problematiku v gesci.

Plán mobility se připravuje ve třech fázích, z nichž každá bude projednána s odbornou i laickou veřejností a poté předložena vedení města ke schválení.

Zpracovatelem dokumentu je společnost HaskoningDHV.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru