Celníci narazili na nelegální automaty, hrozí za ně obrovská pokuta
Foto: Celní správa ČR
Děčín

Ústecký kraj - Dalších třináct nelegálně provozovaných herních zařízení tzv. kvízomatů zadrželi v uplynulých dnech ústečtí celníci. Pět výherních automatů typu Jewel bez řádného povolení k provozování hazardních her celníci odhalili v jedné hospůdce uprostřed obce Hamr na Mostecku.

Dalších pět technických herních zařízení typu Pegasus a finanční hotovost ve výši 26 700 korun zadrželi celníci v kadaňské pivnici jen o pár dnů později. Tento typ přístroje byl celníky zajištěn na severu Čech zcela poprvé. Tři hrací přístroje stejného typu (Pegasus) objevili kontroloři i v chomutovské nelegální herně označené jako bar.

1903automaty

Jelikož byly výherní automaty provozovány bez příslušného povolení Ministerstva financí ČR, celníci je zadrželi a převezli do celního skladu.

1903automaty2

Provozovatelům hrozí ve správním řízení pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého herního zařízení, jenž k provozování nelegální hry sloužilo.

1903automaty3

Od začátku roku zrealizovali celníci v Ústeckém kraji 61 kontrol se zaměřením na provozování hazardních her, z nichž ve 38 případech zjistili porušení zákona. Činnost nelegálních heren se daří eliminovat.

1903automaty5

5X FOTO: Celní správa ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru