Celníci odhalili nezdaněné cigarety ve vozidlech. Vyčmuchat je pomohl služební pes
foto: Celní správa ČR
Děčín

Děčín - Na stanovišti v děčínské ulici Labská si hlídka mobilního dohledu tipovala ke kontrole zaměřené na přepravu vybraných výrobků, tedy lihovin, cigaret, tabáku apod., vozidla. Do akce nasadila i služebního psa vycvičeného na vyhledávání tabákových výrobků.

V zastaveném vozidle Volkswagen Multivan, které řídil dvaačtyřicetiletý muž, označil služební pes Indy v nákladovém prostoru igelitovou tašku. Celníci v ní následně nalezli 20 krabiček (400 kusů) cigaret zn. Fest bez platných tabákových nálepek.

1503cigarety1

O chvíli později už v modré Fábii, kterou řídil dvaačtyřicetiletý muž z Děčína, označil Indy v zavazadlovém prostoru tmavý maskovací batoh, v němž hlídka objevila šest kartonů (1 200 kusů) cigaret zn. Fest, psané azbukou.

1503cigarety2

V dalším kontrolovaném vozidle Renault Thalia označil služební pes látkovou tašku ležící na zadním sedadle za řidičem. Jednasedmdesátiletý muž si v ní vezl rovněž šest kartonů (1 200 kusů) nezdaněných cigaret, a to zn. Fest a Marlboro.

1503cigarety3

Všechny tři případy měli jedno společné. Krabičky cigaret byly opatřeny běloruskými tabákovými nálepkami. Celníci nezdaněné cigarety zajistili. Kromě doplacení uniklé spotřební daně z cigaret čeká přistižené řidiče i správní řízení.

1503cigarety4

Za neoprávněné držení nebo jiné nakládání s tabákovými výrobky, které nejsou značeny platnou tabákovou nálepkou, jim lze uložit pokutu až do výše jednoho milionu korun.

1503cigarety5

6x foto: Celní správa ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru