I tohle můžete potkat na silnicích: V hlavní roli zákaz řízení, drogy a alkohol
ILUSTRAČNÍ FOTO: MICHAL HRDLIČKA
Děčín

Kásná Lípa, Děčín, Šluknov - Přes víkend policisté v děčínském okrese objevili několik porušení platných zákazů řízení. V sobotu devatenáctého ledna krátce po jedenácté hodině dopoledne zastavili ve Varnsdorfské ulici v Krásné Lípě projíždějící osobní automobil zn. VW Golf.

Jak se vzápětí při kontrole dokladů ukázalo, muž za volantem má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel až do začátku letošního října. Dále se odmítl podrobit orientačnímu měření na přítomnost omamných a psychotropních látek v jeho těle. Krásnolipští policisté se jeho prohřešky zabývají s ohledem na možný přečin krádeže a přestupek v dopravě.

Obdobný případ řeší i podmokelští policisté v Děčíně. Čtvrt hodiny před třiadvacátou hodinou večer v pátek osmnáctého ledna letošního roku zastavili na Teplické ulici v Jílovém projíždějící vůz zn. VW Golf. Šestatřicetiletý muž za volantem má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel na dvanáct měsíců. Jeho platnost má končit začátkem letošního prosince. Přítomnými policisty byl vyzván k orientačnímu vyšetření na přítomnost omamných a psychotropních látek v jeho těle v době řízení motorového vozidla. Tester potvrdil několik druhů sledovaných látek. Lékařské vyšetření odmítl.

V sobotu odpoledne devatenáctého ledna letošního roku se s podobným potkali také policisté ve Šluknově. Místní obyvatel usedl za volant automobilu zn. VW Golf a v ulici Dr. Eduarda Beneše se potkal s policejní hlídkou. Doklady měl v pořádku. Ovšem orientační dechovou zkouškou byla v jeho těle odhalena přítomnost alkoholu. Jeho hladina se pohybovala na hranici tří promile. Další jízda mu byla policisty vzápětí zakázána. Šluknovští strážci zákona sobotní přešlap řidiče nadále šetří s ohledem na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník navrhuje potrestání v podobě zákazu činnosti, peněžitého trestu nebo odnětí svobody v délce až na jeden rok.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru