Rumburk schválil rozpočet na další rok. Nejvíc peněz půjde do sportu, kultury a vzdělání
Ilustrační foto
Děčín

Rumburk - Rozpočet Rumburku na rok 2019 bude mít schodek ve výši 33 milionů korun. Návrh rozpočtu na konci listopadu projednala Rada města, 18. prosince ho odsouhlasili zastupitelé města.

„Mínusové saldo příjmů a výdajů je vyrovnáno kladným zůstatkem peněz na bankovních účtech města,“ uvedl místostarosta města Ladislav Růžička s tím, že schodek tvoří hlavně úhrada ztráty Lužické nemocnice s poliklinikou a.s., jejímž jediným vlastníkem je město Rumburk. Ztráta nemocnice se pro letošní rok odhaduje na 53 milionů korun, a právě tato ztráta se bude platit až v roce příštím, proto je v rozpočtu plánována rezerva na její úhradu.

Také rozpočet za rok 2018 skončí ve schodku, a to ve výši 14 milionů korun. Opět je to proto, že město muselo letos uhradit ztrátu Lužické nemocnice.

Rozpočet města na příští rok počítá s příjmy ve výši téměř 259 milionů korun, výdaje jsou pak nastaveny na 291,5 milionu korun. 7,5 milionu korun pošle Rumburk na splátku úvěru, investiční úvěr v roce 2019 čerpat nebude.

Rozpočet také jako vždy počítá s provozními příspěvky příspěvkovým organizacím města Rumburk. Nejvíce, přes 14 milionů korun, dostane Správa rumburských areálů sportu, téměř 8 milionů korun pak město pošle Domu kultury Střelnice; tato organizace bude příští léto zajišťovat slavnosti města. Téměř šest milionů korun obdrží rumburská městská knihovna. Peníze dostanou i školy a školky, na více než tři miliony korun se může těšit například Základní škola Tyršova, téměř tři miliony korun pak dostane Základní škola U nemocnice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru