Rumburk – Přibližně dvacet minut trvalo rumburským městským strážníkům zadržení jednoho z dvojice pachatelů, kteří ve středu 12. prosince přepadli čerpací stanici v Horním Jindřichově. Zloděj, který v pátek 14 prosince skončil ve vazbě, se při kontrole strážníků navíc prozradil sám. Když k němu totiž strážníci přijeli, uvítal je větou: „Já s tím ale nemám nic společného.“ Strážníci se ho proto zeptali, s čím. „Přece s tou benzínkou,“ odpověděl muž.

„Strážníci muže tak rychle vypátrali díky znalosti místního prostředí,“ říká ředitel rumburské městské policie Waldemar Kotmel s tím, že celá akce trvala asi dvacet minut. Strážníci totiž náhodou dorazili na přepadenou benzínku krátce po příjezdu státní policie. Poté, co získali popis dvou pachatelů, se ihned pustili do pátrání a jednoho z lupičů bleskově zadrželi ještě v Horním Jindřichově. Druhý lupič, Polák, uprchl a bylo po něm vyhlášeno pátrání. 18. prosince byla ale nakonec zadržen.

„Policisté muže nalezli na základě všímavosti a ochotě ke spolupráci našich spoluobčanů a prostřednictvím výzvy, která byla zveřejněna v médiích,“ uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Přepadení čerpací stanice se tak pro oba muže stalo neúspěšné. Nic si neodnesli, navíc skončili v rukou policie. Obsluha čerpací stanice celý incident odnesla zraněním hlavy.

Články k případu:

http://www.edecinsko.cz/zpravy/decin/55909-odvazny-cerpadlar-se-ubranil-loupeznemu-prepadeni-policiste-dopoledne-ukoncili-patrani-po-petadvacetiletem-muzi

http://www.edecinsko.cz/zpravy/decin/55884-odvazny-cerpadlar-se-ubranil-loupeznemu-prepadeni

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru