První polovinu základní části Válečníci zakončí v derby na palubovce Ústí
Foto: Roman Valenta. Zdroj: www.bkdecin.cz
Děčín

Ústí nad Labem - Úvodní polovina základní části Kooperativa NBL má na programu závěrečné kolo, ve kterém se největší pozornost bude jistě upínat na první severočeské derby v této sezóně. Výhodu domácího prostředí v něm budou mít ústecké Pandy, ale Válečníci už několikrát dokázali v Ústí zvítězit, naposledy v sezóně 2016/17, kdy Slunetu porazili na její půdě jak v lize, tak Českém poháru.

Sluneta má po deseti odehraných kolech vyrovnanou bilanci pěti výher a pěti porážek. Ještě čtyři kola zpět však měla na svém kontě jen jedinou výhru, kterou získala na Folimance. V posledních čtyřech duelech ovšem Ústečané zvítězili postupně nad Hradcem Králové 77:67, svitavskými Tury 66:70, Olomouckem po prodloužení 89:88 a naposledy si přivezli výhru z Brna 71:80 (nejlepší střelci Ústí: Wallace 25, Pecka 19, Houška 8, Stevanovič 8).

Ústí stejně jako Děčín hraje Alpe Adria Cup, kde ve skupině D má po čtyřech kolech na svém kontě tři výhry a momentálně vede tabulku.

V letní pauze prodělal ústecký klub opět hráčské zemětřesení, když odešli Robinson, Singletary, Treadwell, Votroubek, Dolanský a Růžička a trenéru Pištěckému zůstala pouze pětice Svejcar, Pecka, Šmíd, Šotnar a Šteffel. Tu ale postupně doplnili rozehrávač Jaytornah Wisseh, exděčínský pivot Pavel Houška a křídla Jan Maděra, Josef Pokorný a Martin David. Později přišli ještě pivot Marko Stevanovič a rozehrávač Devante Wallace. Naopak jen jeden zápas odehráli a odešli Guillaume Payen-Boucard a Michael Lamar Thompson.

Bodovým lídrem Slunety je Pavel Houška, jenž ještě v minulé sezóně oblékal děčínský dres a derby bude pro něj jistě hodně pikantní. "Houšmen" dává v průměru 16,6 bodu na utkání, má také téměř šest doskoků a tři asistence a je nejužitečnějším hráčem týmu. Druhým nejlepším střelcem je Wallace (13,3), kterého následují Pecka (12,5), Svejcar (11,1) a Stevanovič (11,0). Nejvíce doskoků má Pecka (7,5), asistencím vládne Wisseh (5,4).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru