Tito policisté zachránili lidský život! Skočili pro ženu do ledové řeky Labe
Vlevo nadstrážmistr Milan Duplinský, vpravo praporčík Tomáš Hajas. Foto: Policie ČR
Děčín

Ústí nad Labem - V neděli 18. listopadu v poledne se na tísňovou linku policie obrátil muž, který byl svědkem toho, jak nějaká žena skočila z mostu Dr. Edvarda Beneše v Ústí nad Labem do řeky. O případu jsme aktuálně informovali ZDE.

Operační důstojník ihned vyslal na místo policejní hlídky, které k řece přijely během několika minut. "Ženu, která byla asi 15 metrů od břehu, unášel silný proud a vzhledem k hloubce a nízké teplotě vody byla v přímém ohrožení života," uvedla mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová.

Policista nadstrážmistr Milan Duplinský z oddělení hlídkové služby, který na místo přijel jako první, neváhal a skočil do ledové řeky, aby ženu zachránil. "Musel plavat několik metrů, než se k silně podchlazené ženě dostal a držel ji nad hladinou. Na pomoc kolegovi přispěchal praporčík Tomáš Hajas z obvodního oddělení Ústí nad Labem, který za nimi skočil do Labe," pokračuje Veronika Hyšplerová.

Společně se jim pak podařilo doplavat i s ženou ke břehu, kde jí s dalšími policisty, kteří na místo přijeli, poskytli první pomoc, zabalili do dek a zavolali rychlou záchrannou službu. Jednapadesátiletou ženu, která se skokem z mostu pokusila o sebevraždu kvůli své vážné nemoci, se policistům díky jejich obětavosti a nasazení vlastního života, podařilo zachránit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru