Medvědi po skvělém výkonu porazili favorizované Vrchlabí
Zdroj: www.hcdecin.cz
Děčín

Děčín - Hokejisté Děčína měli v sobotu před sebou nelehký úkol. Na jejich led přijelo silné a hlavně favorizované Vrchlabí, lídr skupiny Střed. Dlouho byl stav bezbrankový, Medvědi v závěru druhé třetiny dvěma slepenými góly šli do dvoubrankového náskoku a nakonec se celkově zrodila výhra 5:1.

Medvědi se hned v první minutě zápasu dostali do velké šance, Petrášův projektil ale zastavil Abrahám. Po chvilce se do akce vydali také hráči Vrchlabí, ale Procházka na Lavingera nevyzrál. Akce střídala akci, k vidění byl útočný hokej, jen oba gólmani dokázali udržet svá čistá konta. A to i v sedmnácté minutě. Oba celky se dostaly do výrazných šancí, nejprve Korduleho lapačkou vychytal Abrahám. Na druhé straně pak z rychlého protiútoku hosté orazítkovali tyč děčínské klece, která tak zachránila domácí od inkasovaného gólu. První třetina tak byla bezbranková a pro oba celky byl zápas stále otevřený.

Medvědi ve druhé třetině měli jako první další dobrou příležitost ke skórování. Ondřej Hříbal v blízkosti Abraháma vystřelil, ten mu ukázal efektní semafor. V pětatřicáté minutě si Děčínští vynutili drtivý tlak, na Abraháma šly další velmi nebezpečné střely, ale i tyto situace zvládl a neinkasoval. A v šestatřicáté minutě už ale Medvědi udeřili. ZDENĚK PETRÁŠ objel vyjetého Abraháma a kolem jeho pravého betonu ho překonal prakticky do odkryté klece - 1:0. Hosté se hned po vhazování jali do útočné akce, která byla neúspěšná a z té další děčínské už se zrodil druhý gól. MICHAL OLIVERIUS z mezikruží vyslal přízemní projektil, který skončil za Abrahámovými zády - 2:0. V závěru pak Vrchlabští měli pokus o snížení na rozdíl jediné branky, Lavinger však byl proti.

Ve dvaačtyřicáté minutě Medvědi vedli rozdílem tří gólů. TOMÁŠ FAIGL z levé strany poslal puk po víko hostující svatyně a s hosty to nevypadalo dobře - 3:0. Ti však našli odpověď čtyři minuty později, MICHAL PROCHÁZKA zblízka nedal šanci děčínskému brankáři a obral ho o čisté konto - 3:1. Od této chvíle měl Stadion navrch a tlačil Děčín v jeho pásmu. Precizní obrana v čele s Lukášem Lavingerem však dokázala dobře čelit a svůj dvoubrankový náskok Medvědi hájili. A na začátku sedmapadesáté minuty pak vsítili čtvrtou branku a už měli velmi blízko ke tříbodovému zisku. PAVEL KORDULE po střele Oliveriuse dorazil puk za Abrahámova záda a už to zase z děčínského pohledu vypadalo velmi dobře - 4:1. Minutu a devatenáct vteřin před vypršením třetí periody po ubráněném oslabení udeřil ŠTĚPÁN KUCHYNKA, jenž tak definitivně srazil vrchlabský odpor - 5:1. Svůj náskok si už Medvědi pohlídali a po velmi dobrém výkonu celého mužstva si připsali důležité tři body do tabulky.

HC Děčín - HC Stadion Vrchlabí 5:1 (0:0; 2:0; 3:1)

Branky a nahrávky: 36. Petráš (Volráb, Bárdoš), 37. Oliverius (Vaněk, Kaltenböck), 42. Faigl (Kaltenböck, Kordule), 57. Kordule (Oliverius, Faigl), 59. Kuchynka (Bárdoš) – 47. Procházka (Matějček, Hidveghy)

Sestava HC Děčín: Lavinger (Volke) – Hříbal, Hes, Kaltenböck, Loukota, Zukal, Vaněk, Procházka J. – Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Autor: Vendula Zdražilová

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru