Jílové - Setkání knížete Oldřicha a prosté dívky Boženy je jedním z příběhů raných dějin českého státu. Zprávy o skutečném průběhu jsou kusé, a to dává Ochotníkům Jižní Město prostor k vlastní interpretaci. Kladou si otázky, proč Oldřich nepojal za manželku ženu ze vznešeného rodu, jak byla Božena přijata hradní společností, jak se k situaci postavila Oldřichova matka atd. Nesnaží se o věrohodnost, reálie hodně kulhají, a leckterý historik by autora uškrtil. Ve hře se postupně objeví 33 postav, zazní několik písníček a popěvků. Hra je převážně nevážná, skoro veselá.

Divadelní představení ,,Oldřich, Božena a ti druzí" začíná v Jílovském zámku v 19 hodin, v sobotu 24. 11. 2018, je s přestávkou, během které se můžete občerstvit v zámeckém BARbuchovi. Vstupné v předprodeji na zámku stojí 60 korun, na místě pak 70 korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru