Mimořádná kontrolní akce odhalila padělky známých značek za více než milion korun
Zdroj: www.coi.cz
Děčín

Hřensko - Česká obchodní inspekce Ústeckého kraje provedla mimořádnou kontrolní akci na tržnici v Hřensku. U všech kontrolovaných prodejců zjistila porušení právních předpisů. Dále zabavila 92 kusů padělků v hodnotě originálů 1 008 000 korun.

Inspektoři ČOI Ústí nad Labem provedli na tržnici v příhraniční obci Hřensko 4 kontroly a zjistili, že všichni kontrolovaní prodejci porušili právní předpisy. Žádný z nich neměl nabízené výrobky řádně označené cenami. Dále u třech obchodníků inspektoři zajistili zboží porušující některá práva k duševnímu vlastnictví. Jednalo se celkem o 92 kusů výrobků.

„Konkrétně se jednalo o 48 kusů CD nosičů, 44 kusů textilních výrobků, kabelek, peněženek a tašek značek Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Louis Vuitton, Chanel, Nike, Guess a Adidas v celkové hodnotě originálů 1 008 000 korun,“ říká k výsledkům kontroly ředitelka ústecké ČOI Renata Linhartová.

Inspektoři uložili na místě 1 pokutu ve výši 1 000 Kč. S dalšími 3 kontrolovanými osobami bude zahájeno správní řízení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru