Zoo připravila pro zvířata dýňové hody
Foto: zoo Děčín
Děčín

Děčín - Vydlabané dýně nemusí nutně sloužit pouze jako ozdoba, ale spoustu legrace se s nimi dá užít například i při krmení zvířat. Právě takový dýňový enrichment probíhal tento týden v děčínské zoologické zahradě. Ošetřovatelé při něm zužitkovali desítky vydlabaných dýní, které zbyly v areálu po akci s názvem Strašidelné zoo.

„Jako báječné zpestření jídelníčku i velkou zábavu pojaly vydlabané dýně nejen opice, ale také papoušci, vydry nebo třeba kočky rybářské. Některá zvířata měla z počátku z netradičního způsobu krmení strach. Ostražitá byla například mláďata pávů nebo veverky Prévostovy, ale nakonec zvítězil jejich apetit a přeci jen se do naservírovaných dobrot pustili. Nejaktivněji se projevili makakové chocholatí, kteří dostali dýni naplněnou ovocem, zeleninou, tvarohem a oříšky. Posloužila jim nejen jako mísa, ale neváhali si z „dýňového servisu“ i ukousnout,“ popsala mluvčí Zoo Děčín Alena Houšková. Zajímavou podívanou poskytli při krmení i papoušci ara, mangusty liščí nebo vydry říční, pro které se dýně stala i novou hračkou při dovádění v bazénu. Náplně jednotlivých dýní se lišily podle druhu zvířat. Někdo si pochutnával na ovoci a zelenině, někdo na masu, vejcích, tvarohu, hmyzu, zrní nebo oříšcích.

Enrichment = obohacení životního prostředí, slouží zejména k vyplnění volného času chovaných zvířat

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru