Děčínská tvrz zůstává nedobyta. Druhé domácí utkání evropského poháru Válečníci zvládli
Foto: Roman Valenta. Zdroj: www.bkdecin.cz
Děčín

Děčín - Děčínská tvrz je stále nedobyta. Válečníci vyhráli i druhé domácí utkání evropského poháru Alpe Adria Cup, ale nebylo to jednoduché. Naštěstí po studeném rozjezdu přišel skvělý druhý poločas, ve kterém soupeř odpadl.

První body duelu obstaral McNeail, Američan ve službách maďarského celku, na druhé straně odpověděl smečí Grunt, který vyrovnal také na 4:4. Po trojce Ježka šli Válečníci poprvé do vedení (7:6), v polovině čtvrtiny to bylo po koši Carlsona 11:10. Na hře Děčína ale bylo vidět, že to není ono. Nedařila se střelba, akce byly kostrbaté a týmu chyběla energie. I proto soupeř, který jednoduše skóroval po útočných doskocích či nájezdech, utekl na 14:21. Druhou desetiminutovku zahájila trojka Bradforda a Körmend poprvé vedl dvojciferným rozdílem - 14:24. Děčané pak sice zabrali a snížili na 20:24, ovšem jejich další nepřesnosti znamenaly, že hosté po trojce Ferencze zvýšili své vedení na 24:35. S blížícím se závěrem první půle a nasazením zónové obrany začal jít výkon Válečníků nahoru, a po pěti bodech Landy v řadě to bylo už jen 36:39. Pak se prosadil ještě Autrey a kouč Körmendu si vzal raději oddechový čas - 38:39. Po něm sice Hammonds zaznamenal koš s faulem, ale na druhé straně proměnil Autrey trojku, byl při ní ještě faulován, a z trestného hodu vyrovnal na poločasových 42:42.

Druhou půli otevřel bodově Ježek, po něm Kroutil trefil trojku a Körmend si ihned vzal time-out. Po něm maďarský celek srovnal s našimi krok, a v tuhé bitvě se dokonce ujal mírného vedení 48:49. Naši si ovšem rychle vzali vedení zpět, avšak soupeř se nevzdával, a po přesných šestkách T.J. Price opět vedl - 53:54. Jenže závěr třetí čtvrtiny patřil domácímu Autreymu, který zaznamenal v řadě tři trojky a jeden dvoubodový koš a Děčín rázem vedl 64:55. A když v posledních vteřinách proměnil Feštr dravý nájezd, bylo to 66:55. V závěrečné periodě Válečníci zásluhou Autreyho a Feštra navýšili vedení na 71:57, navíc přidali v obraně, což špatně nesli jak hráči Körmendu, tak jeho trenér, který neudržel nervy, vstoupil po dalším faulu svého mužstva na palubovku, dvakrát inkasoval technickou chybu a musel opustit halu. To jeho svěřencům samozřejmě nepomohlo, naopak Děčané se dostali do pohody, pomáhali si dobrou obranou, v útoku byli produktivní, a po koši Carlsona vedli již 83:66. V posledních minutách pak padly na každé straně už jen čtyři body a Děčín tak vyhrál 87:70.

"Tekli jsme v první půlce druhé čtvrtky o jedenáct bodů, ale pak jsme se konečně vzchopili a začali hrát tak, jak jsme chtěli, jaký byl náš plán. Do přestávky jsme vyrovnali a do druhé půle jsme už nastoupili dobře nastavení a podle toho to pak na hřišti vypadalo. Druhá půlka byla z naší strany koncentrovaná, samozřejmě až na nějaké chyby, například nevynucené ztráty. Konečný výsledek je kvalitní a vyhrát doma o sedmnáct bodů je hezké," radoval se Šimon Ježek po utkání a pokračoval: "Podle mého rozhodlo to, že jsme přenesli tempo z konce první půle i do druhé a drželi ho. Když běháme a nejsme líní, jsme schopni přeběhat každého."

Naši měli pomalejší rozjezd, ale důležité bylo, že do poločasu vymazali dvouciferné manko a jejich výkon pak gradoval s blížícím se závěrem duelu. Opět výborně stříleli za dva body, byli výrazně lepší v trojkách a přes úvodní trápení v šestkách nakonec i tuto disciplínu zvládli. Také měli více asistencí a doskoků. To soupeř po dobrém startu postupně upadal, sbíral fauly a tým Körmendu nakonec inkasoval pět technických chyb!

Nejlepším hráčem utkání se stal Lamb Autrey, který zaznamenal 25 bodů (trojky měl 4/5, TH 5/5), k tomu přidal 9 doskoků a čtyři asistence. Dařilo se i Lukáši Feštrovi, rovněž ostatní přidávali důležité body a nedovolili soupeři ve druhé půli nějak vývoj zdramatizovat. Na straně Körmendu byl nejlepší Delas se 14 a McNeail s 13 body.

Válečníci tak pokračují v domácí neporazitelnosti, což je výborné. "Samozřejmě, že je to super! Kdo z ostatních to má?" smál se Šimon Ježek před odchodem do kabin.

BK ARMEX Děčín - Egis Körmend 87:70

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru