Nervózní cizinec se při kontrole celníků pokusil o útěk. V autě vezl kokain za tři miliony
zdroj: www.celnisprava.cz
Děčín

Ústí nad Labem - V rámci kontrolní akce NORD zaměřené na přepravu tabákových výrobků a pátraní po zboží uniklém celnímu dohledu kontrolovali ústečtí celníci v příhraničí projíždějící vozidla. Kolem 16 hodiny si hlídka vytipovala ke kontrole v katastru ústecké čtvrti Předlice stříbrnou Hondu s českou registrační značkou.

Řidič na obvyklou otázku, zda veze nějaké zboží, reagoval slovy, že nic neveze. Vzhledem k jeho rozpačitému chování a nervozitě přistoupili celníci k důkladnější prohlídce. V zavazadlovém prostoru objevili batoh, ve kterém se nacházel v bílém ručníku balíček oblepený černou folií.

0711kokain3

Celníci z balíčku o hmotnosti 1 187,7 gramů odebrali vzorek bílého prášku. Provedená zkouška narkotestem prokázala přítomnost kokainu. Hodnota zajištěné drogy by na černém trhu mohla dosahovat výše kolem tří milionů korun.

0711kokain4

Jelikož se řidič pokusil o útěk, byl omezen na svobodě přiložením pout. Celníci pro důvodné podezření ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy přivolali Policii ČR, která si zadrženého jednačtyřicetiletého cizince včetně odhalené zásilky kokainu na místě převzala.

0711kokain1

4x foto zdroj: www.celnisprava.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru