Na Děčínsku se při nehodách v minulém týdnu zranilo pět lidí. Škody se vyšplhaly na milion korun
Ilustrační foto: HZS ČR
Děčín

Děčínsko - Během pětačtyřicátého týdne letošního roku došlo na děčínských silnicích k dopravním nehodám, při kterých se zranilo pět osob lehce. Úmrtí a těžká zranění v souvislosti s dopravními nehodami nebyla v děčínském okrese zaznamenána. Škoda způsobená kolizemi dosáhla 1.038.000,- Kč.

Nejčastěji se řidiči potýkali s následky nesprávného způsobu jízdy, který zasáhl do šesti dopravních nehod. Nepřiměřená rychlost a opomenutá přednost v jízdě se podepsaly každá do dvou dopravních kolizí. Jeden řidič doplatil na následky nesprávného předjíždění. Dvacetkrát si s okolnostmi dopravních nehod pohrály blíže neurčené okolnosti. Pod vlivem alkoholu nebyl v době ohlášených nehod žádný řidič.

"Vloni bylo na děčínských silnicích ohlášeno čtyřiatřicet dopravních nehod, při kterých se zranilo šest osob lehce. Lidské životy byly ušetřeny a nikdo ze zúčastněných nebyl těžce zraněn. Škoda napáchaná neshodami na silnicích dosáhla částky 1.287.000,- Kč. Loni řidiče nejvíce potrápila nepřiměřená rychlost, která se objevila pětkrát. Třikrát řidiče potrápilo nesprávné předjíždění. Opomenutá přednost v jízdě společně s nesprávným předjížděním se objevily jedenkrát. Zbývajících patnáct příčin spadlo do blíže neurčených. Alkohol byl vloni zjištěn u jednoho řidiče," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru