Děčín si připisuje další domácí výhru, oslabené Opavě nasázel rovnou stovku
Foto: Roman Valenta. Zdroj: www.bkdecin.cz
Děčín

Děčín - Basketbalisté Děčína mají na svém kontě další domácí výhru se stovkovým razítkem. Tentokrát si vyšlápli na loni stříbrnou Opavu, která však přijela bez čtyř svých klíčových hráčů. Slezanům chyběli rozehrávači Šiřina s Klečkou a pivoti Gniadek s Bujnochem, což bylo samozřejmě citelné oslabení.

Přesto museli být Válečníci ostražití, což se potvrdilo hned v první čtvrtině, kdy úvodní body sice obstaral děčínský pivot Grunt, ale pak chytil střeleckou slinu opavský Zbránek a deseti body v řadě ukázal, na koho si musí Válečníci dávat pozor. Ti své body rozložili na více hráčů, přesto po pěti minutách a trojce Kouřila prohrávali 10:13. Feštr trojkou vyrovnal, ale hosté si udržovali neustále mírný náskok, který byl největší tři minuty před přestávkou, kdy se další opavskou trojkou blýskl Švandrlík - 22:26. Pak sice Carlson pěti body otočil na 27:26, ovšem konec čtvrtky patřil opět Zbránkovi, který zaznamenal tři body a upravil na 27:29. Úvodní body druhé desetiminutovky trefil opět domácí Grunt, jenž odpověděl i na koš Bukovjana - 31:31. Pak naši díky trefám Autreyho a Krakoviče poprvé získali trochu výraznější vedení 38:33, to ovšem uvolněně hrající soupeř brzy smazal, a po další trojce ostrostřelce Švandrlíka vedl 38:39. Proti tomu byli ale Pomikálek s Carlsonem, poté trefil trojku i dnešní narozeninový oslavenec Šiška a bylo to 46:39. Hostující Kouřil sice vzápětí odpověděl rovněž trojkou, jenže ani Autrey se nemýlil při střele za tři body a poločas skončil 49:42.

Druhé dějství začalo pěkně zhurta protože Carlson dal trojku, na tříbodovou trefu Zbránka odpověděl Autrey dvěma body, ovšem Švandrlík kontroval další trojku - 54:48. Pak však přišly dobré chvíle Válečníků, když Grunt dal koš, po něm se blýskl Carlson tříbodovou akcí, stejný hráč o chvíli později získal blok a po zisku Šišky a jeho přihrávce zvýšil na 61:48. Následně Feštr trojkou upravil na 64:48 a Děčané se nasměrovali k vítězství. Po trojce Kroutila a smeči Pomikálka to bylo již 69:51, čtvrtinu pak uzavřelo pět bodů Autreyho - 76:59. V závěrečné periodě se dlouho střelcům na obou stranách nedařilo, až po takřka třech minutách trefil Kouřil trojku, ovšem Pomikálek ihned přispěchal s odpovědí a zasmečoval - 78:62. Válečníci se dostali v této fázi do pohody, a po další smeči Pomikálka s faulem se rozdíl vyšplhal na 89:69, poté dokonce na 91:69. Chvilkovou ztrátu koncentrace domácích ovšem hosté ihned potrestali a snížili - 91:76. Jenže v posledních minutách Děčané opět zabrali a Ježek dlouhou dvojkou v poslední vteřině upravil na krásných 100:79. Tato výhra posunula Válečníky na 2. místo v průběžné tabulce.

Válečníci měli hned pět dvojciferných střelců, z nichž nejlepší byl Carlson s 18 body, který svůj jistý střelecký večer vyšperkoval ještě 4 bloky. Hráčem utkání byl ale zvolen Lamb Autrey, který dal 17 bodů, k tomu měl 8 doskoků a 7 asistencí. Své letošní dosavadní maximum - 13 bodů - nastřílel Pomikálek, Grunt zaznamenal 10 bodů, když proměnil všech pět svých střel a Šiška si dal k narozeninám dárek v podobě 10 bodů, 7 asistencí a 6 doskoků. Děčané výborně stříleli za dva body, ani trojková střelba nebyla špatná, měli více doskoků, ale především asistencí (28:13). Ovšem největší rozdíl byl v ratingu obou celků - 132:60!

Opava se opírala především o trojkovou střelbu, když Švandrlík dal 6 trojek z 9 pokusů, Zbránek přidal čtyři trojky z 10 střel a Kouřil tři z šesti. Hosté však výrazně zaostali ve dvojkové střelbě. Nejlepší ze Slezanů byl Zbránek s 24 body, Švandrlík přidal 22 a Kouřil 14 bodů. Pro zranění nedohrál Dragoun.

BK ARMEX Děčín - BK Opava 100:79

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru