Novým starostou Rumburku se stal Lumír Kus. Chce rychle řešit nemocnici
Dosavadní starosta Rumburku Jaroslav Sykáček předává funkci starosty města Lumíru Kusovi (vpravo). Foto: Radka Tůmová
Děčín

Rumburk – Ing. Lumír Kus (hnutí ANO) se stal novým starostou Rumburku. Při tajném hlasování dostal 16 hlasů z 23. Lumír Kus neměl žádného protikandidáta. Prvním místostarostou byl zvolen Jiří Pimpara (ODS), který tuto funkci vykonával již v uplynulém volebním období. Druhým místostarostou města se stal Ladislav Růžička (hnutí ANO).

Zastupitelé města dovolili v tajném hlasování také čtyři radní: starosta a dva místostarostové totiž získali místo v sedmičlenné radě města automaticky. Radními byli tedy dále zvoleni: Jaroslav Sykáček a Petr Vondráček za ČSSD, Karel Schäfer za ODS a Leoš Moravec za Rumburské patrioty. Na rumburské radnici tak bude vládnout čtyřbarevná koalice, která má ve třiadvacetičlenném zastupitelstvu většinu – koalice společně složí 14 mandátů (ANO 5, ODS 4, ČSSD 3, Rumburští patrioti 2).

Jednou z priorit nového vedení města bude řešení další budoucnosti Lužické nemocnice s poliklinikou a.s., jejímž stoprocentním vlastníkem je právě město Rumburk.

„Budu muset rychle oslovit krajský úřad a Krajskou zdravotní a.s. Uvidíme, kdo bude vyjednávat,“ řekl nový starosta Rumburku krátce po svém zvolení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru