OBRAZEM: Které pekárny mají nejlepší chléb? Vítězové jsou z Děčínska!
Foto: Ústecký kraj
Děčín

Ústecký kraj - Týden chleba Ústeckého kraje je nová akce, jejímž účelem je propagace a zviditelnění kvalitních potravin. Navazuje tak na další aktivity podporované Ústeckým krajem, jako jsou Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče a Regionální potravina ÚK.

Na Krajském úřadu v Ústí nad Labem proběhlo hodnocení soutěže o nejchutnější chléb Ústeckého kraje. Odborná porota, složená z krajské radní Jitky Sachetové, ředitelky OAK Most Ludmily Holadové, ředitelky inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Ústí nad Labem Jany Balachové a organizátora farmářských trhů Adama Webera, hodnotila chleby, které do soutěže poslali pekaři z celého kraje.

Celkem bylo do soutěže přihlášeno 35 chlebů z devíti pekáren a hodnoceny byly ve třech kategoriích: pšenično-žitný kváskový chléb, žitný chléb a chléb speciální. Vyhlášení vítězů, kteří si osobně převezmou ceny, bude v sobotu 27. října součástí programu oslav 100 let ČSR na litoměřickém výstavišti.

„Jedním ze smyslů soutěže je upevnění povědomí občanů a návštěvníků kraje o tom, že Ústecký kraj je region, kde se pěstují a vyrábějí kvalitní a chutné potraviny a zachovává se řemeslná dovednost a pestrost nabídky,“ řekl za organizátory soutěže Adam Weber.

Organizátorem soutěže je spolek Český um – Artificium Bohemicum, který již osm let pořádá v Ústeckém kraji farmářské trhy. Pod souhrnným názvem Severočeské farmářské trhy se v letošním roce konají v deseti městech a bylo jejich naplánováno přes 220. Týden chleba Ústeckého chleba se koná za podpory Ústeckého kraje a pod záštitou radní Ústeckého kraje paní Jitky Sachetové.

Vítězové v jednotlivých kategoriích:

  • Pšenično-žitný chléb: Pekárna U Onďase, Děčín
  • Žitný chléb: Pekárna Tisá, David Španbauer
  • Chléb speciální: Danino pekařství, Děčín - Chléb podmáslový
  • Čestné uznání za nejchutnější kolekci chlebů získala pekárna PeDu, Dubí

Foto

foto

foot

foto

foto

Odborná porota v rámci prvního ročníku hodnotila celkem 35 chlebů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru