Děčín se chystá na druhý venkovní zápas. Tentokrát zajíždí do moravské metropole
Ilustrační foto: bkdecin.cz
Děčín

Brno - Druhý výlet na palubovku soupeře v nové sezóně Kooperativa NBL čeká na basketbalisty Děčína v neděli a jejich cesta povede do moravské metropole. Brněnský celek se v létě potýkal s existenčními potížemi, když největší nejistotu přinesl odchod titulárního partnera, společnosti mmcité+.

Díky tomu se klub rozloučil s řadou svých lídrů a kádr tak opustili Barry, Mays, Lelič, Primorac, Radulovič, Smith, Radek Pumprla, Jedovnický i kapitán Jan Tomanec. Také dlouhé mediální ticho nevěstilo nic dobrého, ale nakonec vše dobře dopadlo, byť trenér Dejan Jakara, jemuž byla prodloužena smlouva, si mohl přivést pouze tři cizince, jinak musel postavit český mladý tým.

Brno získalo tři Američany, z nichž nejznámější pro českého fanouška je rozehrávač Deremy Geiger, kterého si Děčínští dobře pamatují z jednoho z jeho prvních představení v NBL, kdy 14. 12. 2013 nasázel Válečníkům v Brně 42 bodů trefíce 9 z 10 tříbodových střel. Po půl roce v Brně vystřídal dvě finské a dvě francouzské štace, předtím se ukázal ve slovenské Nitře. Zkušený pivot Reginald Keely dal o sobě vědět ve svých dvou slovenských angažmá v dresu Košic a Levic, kromě toho však působil v Nizozemí, Makedonii, Rumunsku či naposledy Řecku. Nejmladším Američanem je křídelník Davell Roby, který ještě vloni nastupoval za St. Louis v NCAA.

Z českých hráčů přišli křídelník Radek Farský z USK Praha, na hostování z Jindřichova Hradce je v klubu pivot Lukáš Stegbauer a mladý rozehrávač Daniel Szarowski z Nového Jičína. Podkošovou sestavu vyztužil Jakub Jokl, který se vrátil z USA.

Brněnský klub nakonec sehnal i nového titulárního partnera, a to společnost egoé, takže do letošní sezóny vstupuje s novým názvem. A také novým logem, v němž je zakomponovaný nejen basketbalový míč, ale také brněnský drak. Novými klubovými barvami jsou pak tmavě modrá, červená a bílá.

Brno v 1. kole trápilo Svitavy až do konce zápasu, když zvládlo smazat patnáctibodové manko, ale nakonec padlo 73:67. Ve 2. kole překvapivě hráči Brna zvítězili v Prostějově nad domácím Olomouckem 86:90 při hodně vysokých střeleckých procentech. V sobotu pak doma porazili NH Ostrava 77:68 (nejlepší střelci Brna: Geiger 17, Kelly 17, Roby 12, Farský 11).

Brněnský celek hraje stejně jako děčín evropský pohár Alpe Adria Cup, kde v prvním utkání podlehl chorvatskému BC Adriaoil Škrljevo 78:74, ve druhém duelu vyzval ve středu 10. 10 na domácí palubovce rakouský BK Klosterneuburg a vyhrál 77:76.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru