Kabelky, peněženky a dokonce i stavebnice. Celníci ve Hřensku zajistili padělky za milion a čtvrt
Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj
Děčín

Hřensko - Ústečtí celníci kontrolovali v uplynulých dnech prodejní stánky na tržnici ve Hřensku. Kontrolu zaměřili především na dodržování práv duševního vlastnictví. V jednom stánku a v prostoru před ním celníci zajistili 358 kusů zboží, u kterého vzniklo důvodné podezření z porušování práv duševního vlastnictví.

Kabelky, peněženky, opasky, přívěšky a stavebnice měly jedno společné, vykazovaly znaky padělků. Prodejce výrobky nabízel coby originály světoznámých značek, např. Louis Vuitton, Gucci, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Michael Kors, Guess a Giorgio Armani a Lego. Hodnota zajištěného zboží vyčíslená v ceně originálních výrobků dosáhla téměř 1.25 milionu korun.

1010padelky1

Celníci zboží zajistili a uskladnili. Případem se budou zabývat kolegové z oddělení Správního trestání Celního úřadu pro Ústecký kraj.

1010padelky2

Někteří obchodníci jsou prostě nepolepšitelní. Přestože jim hrozí propadnutí zboží i peněžité tresty, výrobky, které porušují některá práva majitelů ochranných známek, opakovaně nabízejí.

1010padelky3

Ústečtí celníci od ledna letošního roku zajistili na tržnicích a v kamenných obchodech téměř šest tisíc kusů různého zboží za více než sedm miliónů korun. V kontrolách a boji proti prodeji padělků budou pokračovat i nadále.

1010padelky4

5x foto: Celní úřad pro Ústecký kraj

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru