Děčínští Válečníci vstoupí do nové sezóny utkáním proti Levicím v Alpe Adria Cupu
BK Armex Děčín v sezóně 2017/2018. Zdroj: www.bkdecin.cz
Děčín

Děčín - V úvodním kole 4. ročníku Alpe Adria Cupu čeká na basketbalisty Děčína silný soupeř a jediný tým ze Slovenska v této soutěži - Levickí Patrioti. Ti získali vloni ve velké konkurenci domácí ligy druhý titul v tomto desetiletí (z prvního se radovali v roce 2013), když po základní části obsadili 2. místo za Interem Bratislava, a za sebou udrželi Prievidzu a Košice.

V play-off postupně přešli přes Karlovku (3:0 na zápasy), překvapivě snadno v semifinále i přes Komárno (4:1), aby pak znovu překvapivě rychle ve finále porazili silné Košice 4:1 na zápasy. Patriotům se podařilo udržet po povedené sezóně silné slovenské jádro týmu, ale cizinci se rozprchli po Evropě. Podle jmen však nová soupiska týmu vypadá ještě silnější, než vloni.

Kádr Levičanů čítá dva Američany - Alexander se životopisem z německé bundesligy, z Maďarska či Dánska, a Davis, což je bývalý hráč Körmendu (fanoušci si jej mohou pamatovat podle výrazného účesu). Dále jsou zde zkušený silný Srb Gačeša, Chorvat Katura a v Děčíně také dobře známý Slovinec Tomič, jenž uplynulé dva ročníky hájil barvy Komárna. Tým se opírá také o slovenské reprezentanty (Žiak, Bojanovský, Krajčovič, Bachan). Slovinský trenér Teo Hojč je v klubu jako cizinec už neobvykle dlouho (od roku 2015) a přes zajímavé nabídky z jiných soutěží zůstává Patriotem. Návštěvy a atmosféra v domácím stánku Levic jsou výborné a město je doslova "basketbalové". Po složité finanční situaci, jež přišla po zisku domácího titulu v roce 2013, se skvělou prací managementu a díky enormní podpoře fanoušků dostal tým opět na vrchol. Kromě slovenského titulu se dokázal probojovat i do finále loňského Helios Alpe Adria Cupu. Účast ve FIBA soutěži muselo vedení vzdát kvůli neudělení výjimky na halu (především konstrukce košů).

V přípravě si Levičané 1.září těsně poradili se svitavskými Tury 91:88 po prodloužení. Kvůli marodce odřekli utkání s Ostravou (plánované na 9. 9.), ale na turnaji 14. - 16. 9. v maďarském Zalaegerszegu se utkali kromě s domácími (výhra 75:68) i se svými (a také děčínskými) soupeři ze základní skupiny AAC, tedy rakouským Grazem (výhra 82:79) a maďarským Körmendem (porážka 75:78) a tento turnaj vyhráli. Poslední víkend pak v Levicích Patrioti hostí mezinárodní turnaj Gold Eagle Cup, jehož se účastní slovinské Domžale, polské Gliwice a NH Ostrava. Patrioti porazili nejprve Domžale 74:73, pak Gliwice 75:69 a triumf na domácím turnaji završili výhrou nad Ostravu 83:69.

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: "Nová sezóna je tady a Válečníci do ní vstupují utkáním proti Levicím v Alpe Adria Cupu. Myslím, že se všichni těšíme, příprava proběhla dle plánu a já doufám, že nás v prvním utkání přijde podpořit co nejvíc fanoušků, které na toto utkání srdečně zvu."

Robert Landa, pivot BK ARMEX Děčín: "První ostrý zápas sezóny a hned proti mistru Slovenska a finalistovi loňského Alpe Adria Cupu. Slovenský top team zdobí současní, i bývalí reprezentanti a kvalitní zahraniční hráči. Formu na úvod sezóny již prokázal tým Levic v přípravných utkání. Očekávám těžký zápas a velmi si přeji otevřít sezónu i pohár AAC vítězstvím."

Zdroj: www.bkdecin.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru