Policisté na Děčínsku kontrolovali řidiče. Zhřešila jich více než polovina
Ilustrační foto: Policie ČR
Děčín

Děčínsko - Od úterý 18. září do čtvrtka 20. září proběhla v děčínském okrese celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na dodržování pravidel silničního provozu.

Do opatření z minulého týdne bylo zapojeno šest policistů, kteří na silnici zkontrolovali v průběhu jejího trvání celkem 42 motorových vozidel. Dva z kontrolovaných řidičů a řidiček byli pod vlivem alkoholu. Z pětadvaceti odhalených dopravních přestupků odešlo do státní kasy dohromady 14.000,- Kč. Pět přestupků bylo postoupeno správnímu orgánu. Čtrnáct řidičů doplatilo na nepřiměřenou rychlost.

"Ze svých peněženek státu odevzdali společně 11.000,- Kč. Jedno překročení rychlosti bylo oznámeno správnímu orgánu. Jeden řidič se zodpovídal z nevyhovujícího technického stavu vozidla a jedna osoba za volantem doplatila na nepoužití bezpečnostních pásů. Zaplatila v blokovém řízení pět set českých korun. Dva řidiči byli v době řízení pod vlivem alkoholu. Žádné další prohřešky zjištěny nebyly," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru