Seznamte se s výsledky architektonické soutěže o návrh lávky pro pěší a cyklisty
Ilustrační foto. Zdroj: www.mmdecin.cz
Děčín

Děčín - Proto, aby město našlo co nejlepší řešení pro propojení obou břehů Labe, vypsalo letos v dubnu architektonickou soutěž. Návrhy posuzovali odborníci, závěrečné slovo měla porota. Ta sestavila pořadí jednotlivých návrhů. S návrhy se nyní může seznámit také veřejnost. Výstavu zahájí vernisáž, která se koná 26. září v 15 hodin.

Dlouho očekávané propojení Podmokel a Děčína po lávce vedoucí podél tělesa dráhy začíná mít reálnou podobu. Ta vyšla z architektonické soutěže, která měla za cíl najít kvalitní řešení sloužící pěším i cyklistům.

„Soutěž splnila svůj účel: umožnila porotě vybrat vítězný návrh a doporučit zadavateli autory tohoto návrhu pro další spolupráci. Porota dále, s ohledem na kvality předložených prací, udělila jednu druhou cenu a jednu odměnu. Závěrečné doporučení poroty zadavateli je dokladem toho, že zadání bylo formulováno smysluplně a že se soutěžícím podařilo uspokojivě nalézt odpovědi na otázky ze zadání vyplývající,“ řekl Radek Kolařík, předseda výběrové komise.

Radnice chce, aby lávka zapadla do krajiny a byla součástí železničního mostu. Na všechny návrhy se nyní může podívat i široká veřejnost na výstavě v bývalé budově městské knihovny. Výstava bude zahájena vernisáží. Ta proběhne v bývalém oddělení pro dospělé ve středu 26. října od 15 hodin. Setkat se zde bude možné s posuzující komisí i architekty. Výstavy bude pokračovat v bývalém dětském oddělení do 4. října vždy od 10 do 18 hodin. Vstupné je zdarma.

Výsledky soutěže:

  • 1. místo - Ing. arch. Alexandr Kotačka, Doc. Ing. Lukáš Vráblík, Ph. D., Ing. arch. Eva Pyková; Praha
  • 2. místo - Pavel Rak, Lukáš Landa, Prof. Ing. Jiří Stráský DSc.; Kostelec u Křížků
  • 3. místo – cena nebyla udělena

Odměna - Elan Neuman Fessler/Emergenative Architecture; Hoštka

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru