Na Děčínsku a Ústecku bude dopravu zajišťovat Dopravní společnost Ústeckého kraje,od stávajících smluv kraj odstoupil
Ilustrační foto
Děčín

Ústecko, Děčínsko - Hejtman Oldřich Bubeníček na tiskové konferenci informoval o změnách v poskytování autobusové dopravy na Děčínsku a Ústecku. Ve středu 12. září Rada Ústeckého kraje rozhodla o odstoupení od smluv se společností TD Bus a.s.

Dneškem dochází k převzetí odstoupení a od soboty 15. září bude doprava v těchto oblastech zajišťována Dopravní společností Ústeckého kraje, příspěvkovou organizací.

„Ústecký kraj rozhodl o zřízení vlastního dopravce s tím, že zahájí poskytování dopravy nejdříve v červenci příštího roku. Dnes jsme nuceni reagovat na krizovou situaci a DSÚK zahájí svůj ostrý provoz téměř o rok dříve. Naším cílem je, aby autobusy jezdily, kvalita dopravy pro cestující byla co nejvyšší a možné nedostatky z prvních dnů odezněly v co nejkratší době,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek.

Ředitel DSÚK Milan Šlejtr doplnil údaje o počtu řidičů a autobusů. Na Ústecku je připraveno 29 autobusů, z toho 8 bude zcela nových, dopravu na Děčínsku zajistí 20 autobusů. Situace s řidiči je velmi napjatá u všech dopravců a napříč celou republikou, problémům se nevyhne ani DSÚK. Na Ústecku by tak společnost do ideálního stavu 55 řidičů potřebovala doplnit 14 řidičů, na Děčínsku 4 do celkového počtu 32.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru