Česká obchodní inspekce stahuje z trhu nebezpečnou skládací koloběžku, děti se při jejím používání mohou zranit
Zdroj: www.coi.cz
Děčín

ČR - Česká obchodní inspekce průběžně monitoruje, zda jsou na českém trhu v nabídce hračky, které představují pro nejmenší spotřebitele riziko. Tentokrát objevila dětskou skládací koloběžku, která nevyhověla požadavkům na bezpečnost. Koloběžka měla několik technických závad a při jejím používání může dojít ke zranění dítěte.

Česká obchodní inspekce zjistila, že je v nabídce a prodeji dětská skládací koloběžka, vybavená třemi kolečky v kombinaci bílo-růžové barvy. Na plošině, blatníku a sloupku řízení je aplikován design květinového vzoru. Dvě zadní kolečka jsou opatřena brzdou ve tvaru blatníku. Řídítka s černými plastovými koncovkami, zasunutými do hliníkové trubky, jsou výškově nastavitelná. Na řídítkách je umístěna samolepka s varovnými informacemi v angličtině. Koloběžka je prodávána zcela bez obalu.

Česká obchodní inspekce zjistila příčiny nebezpečnosti. Hračka má nedostatečný průměr řídítek. Rovněž ochranné černé kryty řídítek jsou odstranitelné bez použití síly. Dalšími nedostatky z hlediska bezpečnosti jsou malý průměr předního kolečka (minimální požadavek je 120 mm, naměřeno cca 91 mm) a střižné místo v pohyblivých částech, které vzniká při skládání koloběžky. Hračka nesplnila požadavky na hračky z hlediska bezpečnosti.

Česká obchodní inspekce z důvodu zamezení dalšího výskytu totožných výrobků na trhu uložila prodejci zákaz distribuce a stažení výrobků z distribuce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru