Sezóna oprav vrcholí, na mnoha místech v kraji se už řidiči svezou po silnicích s nových povrchem
Takto vypadá nově Srbická ulice. Foto: Ústecký kraj
Děčín

Ústecký kraj - Tři sta milionů korun z příspěvku Ústeckého kraje, dalších 300 milionů korun dotace od Státního fondu dopravní infrastruktury – to je bilance financí vynaložených na opravy a údržbu silnic v majetku kraje v roce 2018. Stavební sezóna právě vrcholí a na mnoha místech kraje už se řidiči mohou svézt po silnicích s novým živičným povrchem.

„Kvalita krajských komunikací je pro nás velmi důležitá. Hladké povrchy bez vad samozřejmě zvyšují plynulost a bezpečnost dopravy, nemluvě o komfortu řidičů. Proto v posledních letech pravidelně navyšujeme finanční prostředky. Výsledky jsou vidět už nyní, např. klasifikace stavu vozovek II. třídy se zlepšila od roku 2014 z 2,97 na 2,49,“ řekl náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek.

0509silnice1

Srbická ulice dříve. Foto: Ústecký kraj

Opravy probíhaly a probíhají ve všech okresech kraje, celkem jde o 55 úseků s novým povrchem a 26 stavebních úprav, mezi které patří opravy a čistění propustků, výspravy opěrných zdí ad.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru