Ministryně Maláčová jednala v Ústeckém kraji o nezaměstnanosti a vyloučených lokalitách
Martin Klika přivítal ministryni Janu Maláčovou v Litvínově. Foto: Ústecký kraj
Děčín

Ústecký kraj - Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová navštívila v pondělí 3. září 2018 Ústecký kraj. Společně s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem, náměstkem hejtmana Martinem Klikou a poslancem Jaroslavem Foldynou hovořila o aktuální situaci ve vyloučených lokalitách, nezaměstnanosti, činnosti Úřadu práce a kontrolách pobírání sociálních dávek.

„Ústecký kraj je dlouhodobě postižen strukturální nezaměstnaností a potýká se s mnoha sociálně vyloučenými lokalitami, proto moje první návštěva směřovala právě do tohoto regionu. Řešení těchto problémů je jednou z mých hlavních priorit. S představiteli kraje jsme se shodli, že je opravdu nejvyšší čas, abychom tuto problematiku začali systémově řešit. Pomoci by mohlo stanovení limitu doplatku na bydlení ve výši v místě obvyklé a slučování dávek. Důležité je také posílit struktury Úřadu práce, aby mohly být zintenzivněny kontroly zneužívání dávek,“ konstatovala ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová po návštěvě sídliště v Janově, jedné z vyloučených lokalit.

V rámci programu v Ústeckém kraji uctila ministryně památku 65 obětí, kteří zemřeli při důlním neštěstí Pluto II v roce 1981. V závěru dne pak navštívila Domov důchodců a ústav sociální péče v Litvínově – Janově, kde s vedením a klienty hovořila o problematice sociální péče a poskytování služeb v této oblasti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru