Děčín, Hřensko - K dalšímu požáru lesa v těžko přístupném, skalnatém a odlehlém terénu Národního parku České Švýcarsko u Stříbrných stěn vyjíždělo šest jednotek hasičů ve středu ráno před osmou hodinou. Požáru si všiml obyvatel nedalekého Janova, který nahlásil na tísňovou linku 112 stoupající kouř z lesa u Pravčické brány. Hasiči se rozdělili na dvě skupiny. První společně se strážcem NPČS spěchala na místo požáru, který se snažila udusat lopatami a zabránit jeho dalšímu šíření a druhá skupina natahovala stovky metrů dopravního vedení s vodou.

Požár se nacházel na skalním masivu a částečně pod ním na ploše cca 500 m2. Šíření požáru a plamenné hoření podporoval západní vítr. Situaci z výšky kontroloval vrtulník německé policie, jelikož se místo požáru nacházelo v těsné blízkosti státní hranice se SRN. Hasiči se značným úsilím požár lokalizovali a prolévali vodou tak, aby nedošlo k jeho opětovnému rozhoření. Strážce NPČŠ uvedl, že škoda na lesním porostu bude s největší pravděpodobností minimální. Příčinou požáru byl úder blesku do vzrostlého smrku.

 

nprap. Miroslav Svoboda, HZS

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru