Představitelé vedení Krajské zdravotní se sešli se starosty obcí ze Šluknovského výběžku
Krajská zdravotní provozuje nemocnici v Děčíně. Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Představitelé vedení Krajské zdravotní (KZ) se sešli se starosty měst a obcí ze Šluknovského výběžku. Schůzka se uskutečnila v budově Městského úřadu v Krásné Lípě.

Jednání, které probíhalo v konstruktivním duchu, účastníci věnovali významný časový prostor. Prodiskutovali situaci a možnosti zajišťování zdravotní péče ve Šluknovském výběžku. Představitelé KZ seznámili s rolí a možnostmi nemocnic KZ při poskytování zdravotní péče obyvatelům Ústeckého kraje. Upozornili také na skutečnost, že některá oddělení nemocnic KZ rozvíjejí vysoce specializovanou péči také s nadregionální působností.

„Jednání hodnotím jako velmi seriózní a otevřené. Velmi se cením přístupu všech představitelů samospráv ze Šluknovského výběžku, kteří se setkání zúčastnili,“ vyzdvihl Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

„Velmi otevřené jednání posloužilo především k vysvětlení vzájemných pozic, ale i k identifikaci příčin současného stavu nemocniční péče na Šluknovsku, na níž má nepochybně zásadní podíl stávající vlastník Lužické nemocnice. Čeká nás teď dále jednání se zdravotními pojišťovnami, hlavně s největší Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, na které především leží povinnost zajistit občanům regionu dostupnou a kvalitní lékařskou péči,“ uvedl Jan Kolář, starosta města Krásná Lípa.

Zastupitelstvo Ústeckého kraje 25. června 2018 jednomyslně doporučilo Radě Ústeckého kraje zahájit jednání se zdravotními pojišťovnami o zajištění zdravotní péče ve Šluknovském výběžku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru