Na Sněžníku opět hořelo. Hasiči likvidovali dva požáry
Foto: Tomáš Straka
Děčín

Jílové, Sněžník - Na linku tísňového volání bylo v pondělí, v půl osmé večer oznámeno turistou, že na Sněžníku, na okraji skály je špatně uhašené ohniště, které se rozhořívá do okolí. Na místo vyjeli dobrovolní hasiči z Jílového-Modré. Oznamovatel na jednotku čekal u cesty a hasiče dále navedl k místu požáru. Jenalo se o špatně přístupný terén, několik desítek metrů od cesty. Hasiči natáhli k ohništi požární vedení a oheň zcela zlikvidovali.

Na místo také přijela PČR, vyšetřovatel požárů a lesní hospodář. Po uhašení hasiči přijali oznámení o dalším požáru u rozhledny, které ohlásil anglicky mluvící turista. Hasiči se okamžitě přemístili k rozhledně. Velitel jednotky požádal o další posilu. Na místo tak ve večerních hodinách vyjeli profesionální hasiči z Děčína s další cisternou. Průzkumem bylo zjištěno, že hoří několik stovek metrů od rozhledny a asi 30 metrů pod skalním masivem ve špatně přístupném terénu. Hasiči zajistili u rybníčka pod rozhlednou čerpací místo a nátahli několik hadic pod skálu. Druhý požár si vyžádal zásah do pozdních večerních hodin s tím, že bude druhý den místo kontrolováno. Toto je další den, kdy museli vyjíždět hasiči na Sněžník. V neděli v okolí zasahovaly jednotky také dvakrát u podobných událostí. I v nedělním případě jeden z požáru ohlásil anglicky mluvící turista.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru