Stavební společnost dokončila nový průtah Děčínem! Zlepší dopravu ve městě, i v celém regionu
Průtah Děčínem.
Děčín

Děčín - Mimoúrovňová křižovatka Rozbělesy, estakáda a osmiramenná okružní křižovatka s vnějším průměrem 72 metrů. Tyto důležité poslední součásti stavby Silnice I/62 Děčín – Vilsnice dokončilo sdružení Děčín-Vilsnice pod vedením stavební společnosti SILNICE GROUP.

Po víkendu tak mohla na kompletní nový průtah městem vjet první auta i od mostu přes Labe. Tzv. Vilsnická spojka zakončila komplexní přestavbu průtahu silnic I/13 a I/62 Děčínem. Jejím největším přínosem je odvedení tranzitní dopravy z přetížené Ústecké ulice.

„V českých městech se v současnosti silniční infrastruktura hlavně rekonstruuje, což pochopitelně ne vždy vyvolává vstřícné reakce ze strany veřejnosti. Vilsnická spojka je však jednou z mála novostaveb, a proto si myslím, že ji lidé vnímají v trochu lepším světle. Jsem moc rád, že se nám navzdory komplikované přeložce inženýrských sítí podařilo tuto důležitou stavbu dokončit na začátku léta a věřím, že nový průtah pomůže zlepšit silniční dopravu nejen v Děčíně, ale i v rámci celého regionu,“ říká Ladislav Majer, vedoucí výroby ze společnosti SILNICE GROUP.

Společnost SILNICE GROUP otevřela již na konci května část průtahu podél železniční trati, a zmírnila tak dopravní komplikace ve městě v náročném období před létem. Nyní by se po dokončení celé investice měly naplno projevit všechny lokální a nadregionální přínosy stavby. Pro místní občany je zásadní zejména vyvedení tranzitní dopravy z lokality a zlepšení dopravní dostupnosti supermarketu a dalších význačných bodů. Řidiči zase ocení další optimalizaci významné regionální spojnice Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje, která je součástí mezinárodního silničního tahu E442 na Slovensko.

Zhotovitelem stavby s názvem Silnice I/62 Děčín – Vilsnice je Sdružení Děčín-Vilsnice, které zahrnuje stavební společnosti SILNICE GROUP a AZ Sanace. Stavební práce byly zahájeny v září roku 2016 a byly dokončeny v červenci letošního roku. Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic a investice dosahuje 479 026 366 Kč bez DPH.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru