Policisté se při dopravně bezpečnostních akcích zaměřili na alkohol a drogy za volantem
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Osmého a devátého června letošního roku probíhaly na děčínských silnicích dopravně bezpečnostní akce, při kterých se vybraní policisté zaměřovali na přítomnost alkoholu a drog při řízení motorových vozidel.

Osmého června letošního roku policisté v rámci krajské dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali 134 vozidel. Při silniční kontrole odhalili 22 dopravních přestupků, za které bylo v pokutách vybráno 8.700,- Kč. Osmkrát došlo na nepřiměřenou rychlost, za kterou do státního rozpočtu odešlo dohromady 5.000,- Kč. Dva řidiči nebyli připoutáni bezpečnostním pásem, za což byl každý z nich pokutován částkou dvě stě korun. Čtyři vozidla byla ve špatném technickém stavu a jeden řidič nepředložil řidičský průkaz.

"Vzápětí v noci ze soboty na neděli devátého června probíhala po celé České republice další dopravně bezpečnostní akce, během níž pod policejním drobnohledem skončilo 25 vozidel. Byl zjištěn pouze jeden dopravní přestupek, který vyšel kontrolovaného řidiče na dvě stě českých korun. Potěšujícím zjištěním byla absence alkoholu a návykových látek za volantem. Všichni kontrolovaní řidiči v orientačních dechových zkouškách a testech na přítomnost návykových látek v jejich těle obstáli," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru