V Ústeckém kraji loni hasiči jeli k více než 1600 požárům
Hasič při zásahu. Foto: Michal Hrdlička
Děčín

Ústí nad Labem – Více než devět tisíc mimořádných událostí a z toho více než 1600 požárů – taková je bilance roku 2017 na území Ústeckého kraje. To jsou v průměru více než čtyři požáry denně. Na tísňovou linku se obrátili lidé v nouzi nebo kritické situaci při více než 320 tisících příchozích hovorech.

Vyplývá to z roční zprávy o stavu požární ochrany v Ústeckém kraji, která byla v květnu součástí jednání představitelů kraje a jeho bezpečnostní rady. V červnu o ní bude jednat i zastupitelstvo Ústeckého kraje.

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje loni registroval 9 256 mimořádných událostí, z toho bylo 1 645 požárů. Na tísňové lince bylo zaznamenáno více než 320 tisíc příchozích volání. HZS v našem kraji má 22 stanic a v jeho řadách slouží 804 příslušníci. S požární ochranou a jinými mimořádnými událostmi v Ústeckém kraji pomáhají ještě také jednotky Sboru dobrovolných hasičů. Těchto jednotek, sídlících většinou v obcích, je v celém kraji 233. V kraji působí také patnáct jednotek hasičských záchranných sborů ve velkých podnicích, vyplývá dále ze zprávy.

Bezpečnostní rada Ústeckého kraje se zabývala i otázkou nelegální migrace na našem území. „Loni bylo při nelegální migraci odhaleno v Ústeckém kraji 77 osob, což představuje 6,8 % z celkového počtu nelegální migrace na území ČR. Je to meziroční pokles o 48 případů,“ uvedl náměstek ředitele krajského ředitelství policie Petr Sitař.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru