OBRAZEM: Kontrolovaný řidič byl pod vlivem drog, Rita mu v autě vyčmuchala marihuanu a pervitin
Foto: Celní správa ČR
Děčín

Česká Kamenice - Celníkům v jejich náročné práci dokáží služební psi zdatně sekundovat. Stejně tak tomu bylo i v uplynulých dnech na komunikaci č. I/13 v katastru obce Česká Kamenice, kdy si mobilní hlídka ústeckých celníků vytipovala a zastavila ke kontrole osobní vozidlo VW Passat.

Na rutinní otázku hlídky, zda převáží tabákové výrobky, lihoviny, narkotika či nějaké jiné zboží, řidič odpověděl, že docela pospíchá a nic neveze. Nasazený služební pes ale konstatoval něco úplně jiného. Rita vycvičená k vyhledávání omamných a psychotropních látek označila šedomodrý batoh ležící na zadním sedadle za řidičem. Arogantnímu řidiči v tu chvíli začala docházet slova.

1805ridic1

Celníci při prohlídce zavazadla nalezli plastovou dózu od žvýkaček, obsahující 17,4 gramů látky rostlinného původu s charakteristickým zápachem marihuany. Provedený test už jen potvrdil, že se jedná o cannabis. Rita následně označila prostor pod volantem, kde celníci objevili peněženku a v ní sáček obsahující 0,4 gramu nahnědlé krystalické látky. Test tentokráte reagoval na metamfetamin, tedy pervitin. To už řidič tušil, že jen tak z kontrolního stanoviště neodjede.

1805ridic2

Celníci pak ještě v zavazadlovém prostoru kombíku odhalili jednorázové injekční stříkačky. Z důvodu věcné nepříslušnosti přivolali na místo policejní hlídku, která si po příjezdu muže i drogy převzala a ještě stihla provedeným testem odhalit, že řídil vozidlo pod vlivem drog.

1805ridic3

Jednačtyřicetiletý řidič čelí podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody v délce jednoho roku až pěti let nebo peněžitý trest, a k tomu ještě přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

1805ridic5

5x foto: Celní správa ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru