AKTUÁLNĚ OBRAZEM: Z cisterny unikl fenol, sanitky vozí lidi do nemocnice
Záchranáři v areálu podniku. Foto: Tomáš Straka
Děčín

Děčín - Několik zraněných osob si vyžádal čtvrteční ranní únik nebezpečné látky z cisterny nákladního vozidla v Děčíně. Na místě zasahují záchranáři.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Děčín vyjela do areálu podniku v Tovární ulici v Průmyslovém obvodu v Děčíně – Boleticích. "Z cisterny nákladního vozidla unikl na plochu fenol. Třináct lidí se nadýchalo," uvedl mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan.

Na místě zasahuje Zdravotnická záchranná služba. Vzlétl také vrtulník letecké záchranné služby.

Podle děčínského magistrátu došlo při přečerpávání chemické látky Fenol k protržení hadice. Zraněno bylo podle města 14 osob, z toho jedena vážně. Okolí továrny nebylo nijak zasaženo a není tedy nutné přijímat bezpečnostní opatření. Případ bude dále vyšetřován.

Podle wikipedie má Fenol má leptavé účinky na všechny tkáně v těle. Rychle se vstřebává všemi cestami včetně neporušené kůže. Nacisté jej dokonce používali ve smrtících injekcích.

Foto

2604unik1

2604unik2

Foto: Tomáš Straka

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru