Děčín: Do našeho města přijel Národní cirkus Jo-Joo. Navštívit ho můžete až do neděle
Cirkus Jo-Joo v Děčíně
Děčín

Děčín - Až do této neděle můžete v Děčíně, na Starém Městě pod Novým mostem navštívit Národní cirkus Jo-Joo. Celé cirkusové představení má název Stroj času. V našem městě můžete Jo-Joo navštívit od středy do pátku, vždy od 17hodin, v sobotu od 14hodin a poslední možnost bude v neděli 22. 4. od 11hodin. Cirkus Jo-Joo se v Děčíně po pěti letech ukáže v netradičním pojetí se širokou škálou výcviku zvířat, akrobatických a artistických výkonů.

Něco z historie cirkusu: www.narodnicirkus.cz

Jaromír Joo navázal na tradici bývalého cirkusu Jadran, který byl při svém putování Rakouskem Uherskem totálně nasazen.
Éra cirkusu Jadran skončila rokem 1952, kdy došlo k jeho znárodnění.
V roce 1990 vzniká Cirkus Praga,
který zakládá Jaromír Joo společně
s finskými partnery a do roku 1995 putuje skandinávskými zeměmi, zejména pak Finskem, kde sklízel velké ovace a přiblížil se až k Murmansku.
Od roku 1996 brázdí Českou zemi pod názvem Cirkus Jo-Joo, kde se každým rokem snaží přinášet divákům kvalitní program a neopakovatelné zážitky.
Cirkus má nový stan od polské firmy Kontent.

Od roku 1997 trvale spolupracujeme s Boleslavem Polívkou a společně pořádáme letní divadelní festivaly a dětské dny na farmě valašského krále v Olšanech. Realizuje se spolupráce s kabelovými TV.
2000 v cirkusu natáčí TV Nova díl zábavného pořadu Český Bodyguard.
V roce 2001 realizujeme turné po Moravě společně s týmem Bolka Polívky, jež je v hlavní roli projektu Grandmanéž.
V cirkusu účinkují artisté z Ukrajiny.
22.1.2001 vzniká po dohodě s ministerstvem Kultury, na Úřadu Průmyslového vlastnictví právo přednosti na užívání známky Národni cirkus Jo-Joo, jehož náplní součástí bude pobavení potřebných dětí zdarma (dětské domovy, stacionáře, handicapovaní).
24.9.2002 je známka zapsána a udělena k užívání, stali jsme se tak prvním cirkusem v CZ, s právem užívat titul Národní cirkus.
2002 cirkus angažuje artisty procestovali téměř celý svět. Rusko, Rumunsko, Ameriku, Mongolsko, Finsko, Švédsko a další země. Naši drezéři reprezentovali Českou republiku dlouhá léta v Řecku i na Kypru.
Někteří artisté Národního cirkusu jsou absolventy moskevské Artistické školy nebo mongolské školy plastické akrobacie.
2003 výrazně se rozšiřuje mediální publicita cirkusu, vzniká spolupráce s Rádiem Blaník a Českým Rozhlasem. Cirkus má nový stan od společnosti Tirex v národních barvách.

  • 2004 prvního března spouští cirkus své první stránky narodnicirkus.cz, spravované společností FRYČ a spol. Stránky si během prvního roku získávají velkou popularitu od cirkusových příznivců.
  • Je angažována rodina Ringelových s chovem tygrů. Cirkus má tak jako jediný na území ČR tři drezůry šelem: lvů, leoparda a tygrů. 25.srpna dochází k rozšíření ochranné známky na První český Národní cirkus Jo-Joo, v důsledku vznikajících další známek pro cirkusy, nesoucích v názvu Národní.
  • 2005 cirkus Joo se účastní natáčení pořadu Miláčci s Honzou Musilem na TV Prima.
  • 2006 Od dubna do června má cirkus vlastní reality show na TV Prima s názvem Pane Joo! Jaromír Joo zakládá chov a výcvik vlastních tygrů pod vedením Ivana Ringela.
  • Cirkus rozšiřuje výběhy podle nových parametrů zákona. Přibývá transportů. V cirkusu vystupují artisté z Rumunska a Kyrgyzstánu.
  • 2007 cirkus vypravuje během hostování v Liberci ve spolupráci s Dopravním podnikem historickou tramvaj, kterou se mohou děti svézt zdarma a na palubě na ně čekají klauni, opička a další atrakce. Je angažována nositelka stříbrného klauna z Monte Carla mongolská artistka Haluna. Cirkus vyjíždí na zimní zahraniční turné do Singapuru.
  • 2008 přichází na svět první přírůstky z chovu tygrů pana Joo. Pan Joo je hostem několika talkshow v rádiích a tištěných médiích, kde jsou mu věnovány celé stránky.
  • 2009 cirkus řeší problémy se Silniční daní, kdy je zrušen pokyn pro umírnění daňového zatížení cirkusů, zvažuje existenci, přesto obnovuje program o komediální vstup pan Smrtka (skrytá souvislost je pro majitele cirkusu významná), v programu se objevuje výcvik pum medových. Cirkus tak vlastní jednu z nejširší základny šelem ve vystoupení na území ČR.
    Cirkus má vlastní profil na sociálních sítích. Cirkus jede na zimní turné do Hong Kongu.
  • 2010 přes přetrvávající nejistotu, se cirkus rozhoduje k investicím a pořizuje novou maštal pro koně a nový vstupní stan, kam je umístěno zázemí pro diváky. Přibývá tím i transportů na převoz materiálu. Televize reprizují pořady s panem Joo. Cirkus jede na zimní turné do Thajska.
  • 2011 daří se nalézt cesta k řešení daně Silniční a cirkus pořizuje nový stan od firmy Spektrum. Celý cirkus tak v sezóně 2011 vyjíždí ve žlutozelených barvách, vč. vozidel s tygřím motivem.
    Vzniká nová verze internetových stránek
  • SMS Soutěž:

    Do kdy můžete v Děčíně navštívit cirkus Jo-Joo?

    A) do soboty

    B) do neděle

    C) do pondělí

    Své odpovědi zasílejte do redakce na e-mail:

    Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. se jménem a telefonním číslem a to do středeční půlnoci.

    Losojeme tři výherce, kteří obdrží dvě volné vstupenky na čtvrteční nebo páteční představení.

    Výhercům budeme volat!

     

     

    Podmínky užití

    Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

    Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

    Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

    Nahoru