Děčín: V zoo se už podruhé běžela Pastýřská 50
Foto: Zoo Děčín
Děčín

 

Děčín - Děčínská zoologická zahrada má za sebou druhý ročník recesistického závodu v běhu na běžkách s názvem „Pastýřská 50“. Nezkazila ho ani bohatá sněhová nadílka, která sice nezapadla do původních plánů pořadatelů, kteří chtěli zorganizovat běh na běžkách bez sněhu, ale i tak se celá akce povedla a užilo si ji několik desítek soutěžících.

„Veselé odpoledne, při kterém nešlo ani tak o sportovní výkony a rekordy, ale především o zábavu a připomenutí toho, jak se sportovalo v osmdesátých letech minulého století, jsme si všichni užili. Soutěžilo se hned v několika kategoriích, vítěze jsme hledali mezi dětmi, ženami i muži. Na startovní čáru se mohl postavit i úplný sportovní laik. Absolutním vítězem závodu se stal Jan Zít. Trať dokázal zdolat v neuvěřitelném čase 1:18. Deset vteřin po něm doběhl na druhé příčce Zdeněk Balcar a za třiadvacet sekund pak i Adéla Majerová,“ vyjmenovala mluvčí zoo Alena Houšková. Hlavními rekvizitami odpoledne byly staré běžky, retro oblečení, historická časomíra, ale i hity 80. let nebo hry z dob našich babiček jako skákání gumy, školka se švihadlem nebo běh na dvojlyžích. Vítězové jednotlivých kategorií získali poháry, medaile i diplomy a balíček retrovýrobků. Partnerem soutěže byl sportovní klub Konkordia Děčín.

Kategorie DĚTI:

1. místo: Barbora Nesnídalová

2. místo: Kristýna Švihlíková

3. místo: Lukáš Švihlík

Kategorie ŽENY:

1. místo: Adéla Majerová

2. místo: Pavla Zítová

3. místo: Věra Stibalová

Kategorie MUŽI:

1. místo: Jan Zít

2. místo: Zdeněk Balcar

3. místo: Ivan Stibal

FINÁLE:

1. místo: Jan Zít

2. místo: Zdeněk Balcar

3. místo: Adéla Majerová

Autor: Alena Houšková, specialistka pro mediální a informační činnost Centrum návštěvnických služeb

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru