Jedete tudy do Prahy? Tak s tím počítejte: Silničáři obnovili práce na dálnici D8
Ilustrační foto
Děčín

Praha - Ředitelství silnic a dálnic obnovilo práce na rekonstrukci vozovky na levé části dálnice D8 (směr do Prahy) a na dálničním mostu u obce Zdiby.

Od prvního březnového víkendu zde platí nová dopravní opatření. Doprava po dálnici D8 u Prahy je vedena v režimu 2+2 jízdní pruhy. Ve směru jízdy z Ústí nad Labem do Prahy je provoz u sjezdu na Zdiby kompletně převeden na druhou část dálnice a následně zase zpět.

Neproblematičtější místem je sjezd na Zdiby od Prahy, kdy je v místě kvůli dopravnímu opatření zrušen odbočovací pruh a vozidla budou sjíždět přímo z jízdního pruhu. V místě je také snížena rychlost.

Daná dopravní opatření na dálnici D8 a silnici I/9 budou platná do konce července.

V rámci všech prací dojde ke kompletní výměně povrchu dálnice v daném úseku včetně ložných vrstev. V některých částech bude dálnice rozšířena. Jedná se především o části, kde se nacházejí nájezdy a sjezdy z dálnice. Kompletně vyměněn bude most přes dálnici u obce Zdiby. Ve středním dělícím pásu dojde k úpravám inženýrských sítí. Úplné dokončení prací se plánuje na konec roku 2019.

Základní informace o stavbě:

  • Název stavby: D8 Oprava AB vozovky v km 5,151 až - 2,248 L
  • Zhotovitel: EUROVIA CS
  • Doba výstavby: 08/2017 – 09/2019
  • Cena díla: 269 mil. Kč bez DPH

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru