OBRAZEM: V Jílovém hořela dílna ručního lepení. Naštěstí jen cvičně
Cvičení hasičů v Jílovém. Foto: Tomáš Straka
Děčín

Jílové - Hodinu po poledni byl v pondělí na tísňovou linku 150 oznámen požár dílny ručního lepení ve firmě DS Smith Packaging v Jílovém na Děčínsku. Na místo události okamžitě vyjela jednotka sboru dobrovolných hasičů Jílové – Modrá. Naštěstí se nejednalo o reálnou situaci, ale o taktické cvičení.

Hasiči z objektu zachránili několik zaměstnanců, někteří museli opustit požárem zasaženou budovu oknem, přes přistavený hasičský žebřík.

Cílem tohoto cvičení bylo především ověřit koordinaci jednotky požární ochrany při zásahu, jejich odbornou připravenost a prohloubit schopnosti JPO. Dále pak ověřit součinnost zaměstnanců firmy DS Smith Packaging při plnění pokynů Požárně poplachového plánu podniku. Velmi důležitá je koordinace záchranných složek se zaměstnanci firmy tak, aby v případě skutečného požáru byli zaměstnanci schopni provést řízenou evakuaci a tím co nejvíce usnadnit práci záchranářům.

Plynulost provozu na komunikaci u papíren na hlavním silničním tahu 1/13 zajišťovala městská policie Jílové.  U pondělního cvičení také zasahoval Český červený kříž, který se postaral o zraněné a evakuované zaměstnance.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru