Policisté hledají nové kolegy. Nabízejí 75 tisíc korun
Slavnostní slib nových policistů. Ilustrační foto: Policie ČR
Děčín

Ústecký kraj - Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje přijímá do služebního poměru nové uchazeče. Policie má zájem především o ty, kteří žijí v Ústeckém kraji, a kteří vnímají práci policisty jako své celoživotní poslání. A do začátku jim může dát 75 tisíc korun.

Poptávku po nových mužích a ženách zákona může ilustrovat příklad jednoho z okresů Ústeckého kraje: Na mostecké policii byl k 1. lednu letošního roku podstav deset policistů. Vloni odešlo 29 policistů, nastoupilo ale jen 17. „Máme avizovány další odchody. K 1. březnu čekáme podstav 15 lidí,“ uvedl šéf policistů na Mostecku Jiří Volprecht. Množství odchodů je podle něj stabilní, ale opadává zájem o práci u policie. Souvisí to nabídkou více pracovních míst na trhu práce.

Policisté pracují s personálním obsazením tak, aby u žádného útvaru nevznikl problém.

Nový policista musí být fyzicky zdatný. Zdravotní a osobnostní způsobilost se prokazuje v průběhu přijímacího řízení, jehož součástí je i vyšetření zaměřené na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek. Fyzická způsobilost se prokazuje testy tělesné zdatnosti. Podmínkou je minimálně střední vzdělání s maturitou, věk 18 let, bezúhonnost a další. Bližší podmínky a kontakty zde.

Policie nabízí nástupní plat ve výši 21.840 korun. Po úspěšném ukončení kurzu základní odborné přípravy, který trvá jeden rok, je minimální plat ve výši 27.840 korun.

A teď velké lákadlo, kterým je náborový příspěvek ve výši 75 tisíc korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru