O prezidentské volby byl zájem i mezi pacienty v nemocnicích
Zájem volit prezidenta měli pacienti i lékaři. Zdroj: Krajská zdravotní
Děčín

Ústecký kraj – Volby prezidenta České republiky se o víkendu zúčastnili také pacienti a zaměstnanci Krajské zdravotní. Zájem o volby byl ve všech pěti nemocnicích společnosti, tedy v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově.

V hlavním areálu ústecké Masarykovy nemocnice na Severní Terase měla volební komise nahlášeno celkem 47 voličů, včetně 2 lékařů. Dalších 43 pacientů projevilo zájem odevzdat svůj hlas na Oddělení následné péče v Ryjicích.

„Za 16 let, kdy jsem ve volební komisi, je teď voličů v nemocnici asi nejvíce. Oproti posledním sněmovním volbám je jich zhruba dvojnásobek,“ uvedl Petr Grábner, předseda volební komise, která navštívila ústeckou Masarykovu nemocnici.

Volební komise vyrazila také za pacienty do nemocnice Most, kde svůj hlas chtělo odevzdat 28 voličů. Stejný počet zájemců o volby se přihlásil také v chomutovské nemocnici, podobný zájem byl i v nemocnici teplické. Dalších 11 lidí volilo budoucího prezidenta v děčínské nemocnici.

Druhé kolo prezidentských voleb se uskuteční v pátek 26. a sobotu 27. ledna. Pacienti, kteří budou chtít volit v nemocnici, se musí opět nechat zapsat na speciální seznam voličů, případně požádat o voličský průkaz.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru