Začal boj se sněhem! Řidiči havarují, silničáři mají co dělat udržet cesty sjízdné
Sjízdnost některých silnic může být nyní na hraně hlavně pro autobusy a kamiony. Foto: Oldřich Hájek
Děčín

Ústecký kraj – Řadu míst Ústeckého kraje zasáhlo v pátek dopoledne husté sněžení. S komplikacemi počítejte zejména na výše položených silnicích nižších tříd.

Silnice na Mostecku jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. V Litvínově, Meziboří a výše je na silnicích uježděná vrstva sněhu, a to i na hlavních silničních trasách. Od rána hasiči zasahují v celém Ústeckém kraji u řady dopravních nehod.

Aktuálně je v Litvínově nehoda v Jiráskově ulici, kde automobil narazil do dopravní značky. Silničáři vozovky udržují, kvůli hustému sněžení ale rychle opět zapadávají.

Na silnicích 7 a 13 v obcích Hora Svatého Šebestiána, Křimov, Chomutov, Spořice a Černovice se tvoří sněhové jazyky. Jízda je možná se zvýšenou opatrností. Tvoří se kolony kamionů ve směru k hraničnímu přechodu. Policisté vydali varování před zhoršenou sjízdnost až do sobotního poledne.

Sníh komplikuje dopravu i na Teplicku. Tam na cestě na Šanov dva uvízla v kopci trojice trolejbusů. Silnice mezi Moldavou a Flájemi je uzavřená. Na dálnici D8 ve směru na Drážďany platí varování před kluzkou vozovkou.

1512snihmezibori

V obci Velké Chvojno na Ústecku je havarované vozidlo. Nehoda se obešla bez zranění osob.

Na Lounsku jsou největší problémy momentálně hlášené u Lubence na silnici I/6. Na trase Bochov – Lubenec mohou na silnici ležet až dva centimetry sněhu, dejte tam pozor na stojící kamiony v kopcích.

Před desátou hodinou dopolední se stala havárie také v Roudnici nad Labem. Střet dvou osobních vozidel se i tady obešel bez zranění.

Aktuální dopravní situaci sledujte na našem webu zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru