V týdnu se začne stavět lepší silniční spojení na Prahu!
Oprava silnice za Pananeským Týncem. Ilustrační foto: e-deniky.cz
Děčín

Slaný – Dvě důležité dopravní stavby zahájí v nadcházejícím týdnu Ministerstvo dopravy. Zlepší propojení Ústeckého a Karlovarského kraje s hlavním městem.

Ministr dopravy v pondělí 11. prosince slavnostně zahájí stavbu přeložky silnice I/16 Slaný - Velvary. Nová silnice prakticky vytvoří obchvat Slaného, odvede tranzitní dopravu z města a zlepší propojení ústecké dálnice D8 se silnicí I/7 a navazující dálnici D7 vedoucí z Chomutova přes Louny do metropole. V budoucnu tak bude možné snadněji a rychleji přejíždět z jedné dálnice na druhou.

V úterý 12. prosince pak ministr Ťok zahájí další pokračování karlovarské dálnice D6, konkrétně středočeskou část v úsecích Nové Strašecí – Řevničov a samotný obchvat Řevničova. Tu využívají k cestě do Prahy lidé z Karlovarska, severního Plzeňska a jižní části Ústeckého kraje, především z Podbořanska.

Ve výstavbě je aktuálně 75 kilometrů dálnic a 48 kilometrů silnic prvních tříd. „Výstavbu klíčových dálnic a silnic jsme v posledních letech oproti dřívějšku rozhýbali, i přesto, že nás stále brzdí velmi složitý systém povolování. Zablokovat stavbu je pro její odpůrce bohužel poměrně jednoduché, zatímco prosadit veřejný zájem je v některých případech téměř nemožné,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok.

„Další dálniční stavby získají povolení v následujících měsících a budou zahájeny v příští stavební sezóně. Do čtyř let budou nové dálniční úseky postaveny a motoristé se po letech konečně dočkají viditelného rozšíření dálniční sítě,“ doplňuje Dan Ťok s tím, že za účelem urychlení výstavby nových dálnic, ale i vysokorychlostní železnice svolal na úterý dopoledne zástupce všech politických stran, kterým chce představit konkrétní návrhy nutných legislativních změn.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru