OBRAZEM: Čeští policisté slouží o víkendech na drážďanském Striezelmarktu
Letos se s hlídkami můžete potkávat vždy o víkendu až do 23. prosince 2017. Foto: Policie ČR
Děčín

Drážďany, Ústecký kraj - Naši policisté pomáhají německým kolegům na vánočních trzích v Drážďanech.

Od prvního adventního víkendu obdobně jako v uplynulých letech Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje vysílá policisty do společných hlídek s německými kolegy k výkonu služby na oblíbených vánočních trzích na Striezelmarktu v Drážďanech.

Tento překrásný vánoční trh každoročně navštíví tisíce Čechů. "Policejní hlídky jsou velice pozitivně vnímány nejen ze strany českých občanů, ale i ze strany německých kolegů, kterým v případě řešení problémů a překonání jazykové bariéry v mnohém pomůžeme. Letos se s hlídkami můžete potkávat vždy o víkendu až do 23. prosince 2017," uvedla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Společné hlídky se realizují v rámci dotačního projektu KRUK a Policejního ředitelství Drážďany „Mobilně a efektivně ve společném příhraničí“.

Foto

V sobotu 9. prosince na vánoční trh na Striezelmartu přišla policisty pozdravit i zástupkyně generálního konzula Eva Reinöhlová z českého konzulátu v Drážďanech. Při krátkém brífinku s novináři zhodnotila situace, se kterými se nejčastěji Češi na konzulát obrací.

Axel Friebe, vedoucí oddělení německé policie uvedl: "Čeští turisté často nemluví německy, pak se musíme s nimi dorozumívat anglicky a tím, že tu máme českého policistu, tak se na něj mohou přímo obrátit v rodném jazyce. V případě nějakých problémů se pak výrazně zkracuje čas jejich vyřešení a vánoční atmosféru si mohou turisté pak vychutnávat dál," řekl Friebe.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru