Varování: V Krušných horách může rychle napadnout až 40 centimetrů sněhu
Krušnohorská silnice poblíž Výsluní v lednu 2016. Zapadlo tam a uvízlo několik aut kvůli sněhovým jazykům. Foto: Oldřich Hájek
Děčín

Ústecký kraj – Český hydrometeorologický ústav vydal varování před sněhovými jazyky. Podle předpovědi počasí může v Krušných horách napadnout od nedělního poledne do pondělního večera až několik desítek centimetrů sněhu.

Sněhová nadílka může komplikovat situaci hlavně řidičům, protože společně s prouděním studeného a vlhkého vzduchu od Skandinávie mohou vznikat od severozápadu sněhové jazyky, a to v polohách nad 800 metrů nad mořem.

Vydané varování platí pro několik krajů, Ústecký je mezi nimi. Od neděle bude vítr na horách dosahovat v nárazech rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině, zeslábne v pondělí večer. Většinou napadne na horách 10 až 25 centimetrů sněhu, na návětrné straně Krušných hor to může být až 40 centimetrů sněhu.

Pokud se chystáte na výlet do hor nebo budete tudy cestovat, sledujte dopravní zpravodajství (na našem webu v záložce doprava zde), nebo třeba stránky Horské služby.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru