Prackovice - Ústecká dálnice D8 je v dvanáctikilometrovém úseku mezi Bílinkou a Řehlovicemi od středečního odpoledne průjezdná bez omezení.

„Prackovická estakáda na ústecké dálnici D8 je podle odborníků z rady geotechnického monitoringu bezpečná pro provoz ve všech čtyřech pruzích a nemusí už omezovat řidiče,“ uvedl ministr dopravy Dan Ťok.

Provoz na zbývajícím úseku dálnice D8 byl po odstranění sesuvu zprovozněn v prosinci loňského roku. Kvůli nestabilnímu podloží u Prackovické estakády bylo nutné omezit provoz pouze na dva ze čtyř jízdních pruhů a dodatečně most zakotvit pomocí podzemních kamenných stěn, kotev v opěře nebo železobetonových pilotů.

Dálnice D8 je v tomto území také pod nepřetržitým monitoringem na více než stovce měřících bodů.

Pokračování v dalších stavebních pracích u estakády bude probíhat na jaře příštího roku, kdy bude opět provoz jako doposud na mostě omezen na dva pruhy. Toto dopravní omezení nicméně doposud v místě nezpůsobovalo žádné dopravní komplikace a doprava na D8 byla i ve zúženém profilu plynulá.

Poslední chybějící úsek dálnice D8 mezi Lovosicemi a Řehlovicemi řidičům slouží od 17. prosince 2016. V celé své délce 94 km byla dálnice D8 loni zprovozněna na základě povolení předčasného užívání stavby, které vydaly příslušné stavební úřady na základě souhlasných stanovisek všech dotčených orgánů. Podkladem byl i odborný posudek stability svahů širšího okolí dálnice, včetně oponentního vyjádření České geologické služby.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru