Nový školní rok se nezadržitelně blíží nejen ve školách, ale také v děčínské zoologické zahradě. Tamní středisko environmentální výchovy s názvem ZooŠkola chystá na měsíc září mnoho zajímavého.

„Malým školákům chceme zpříjemnit první dny a týdny ve školních lavicích hravým programem s názvem Dlouhá cesta lososa. Děti se dozvědí zajímavosti ze života ohroženého živočišného druhu, budou se věnovat pracovní činnosti a rozveselí je stejnojmenný krátký film ze série Hurvínkovy cesty do přírody,“ vysvětlila lektorka ZooŠkoly Alena Šotolová. Tento program je doporučován především žákům prvního stupně základních škol, ale i předškolákům z mateřinek, a je nutné se na něj předem objednat. Více informací najdou zájemci na webových stránkách zoo.

Na své si ale v září přijdou v ZooŠkole i starší školáci. „Pro ně jsme připravili pilotní programy s názvy Prales na talíři a Pochybné suvenýry anebo zločiny v přírodě. Budou se tak moci seznámit s problematikou pěstování palmy olejné ve vztahu k ekosystému tropického deštného lesa nebo s tématem nelegálního obchodu se zvířaty,“ uvedla lektorka. Programy jsou součástí projektu Vzdělávání zoopedagogů, jehož tvůrci a organizátory jsou Zoo Liberec a Středisko ekologické výchovy Divizna. U těchto programů pro starší školáky je počet realizací velmi omezen, v případě zájmu rozhoduje čas objednání. Bližší info ZDE.

Do třetice je tu i nabídka na smysluplné trávení volného času dětí a jejich zájmové vzdělávání. V průběhu měsíce září bude spuštěno objednávání do odpoledních ZooKroužků při Zoo Děčín. Kroužky ve školním roce 2017/18 začnou pracovat od října a jsou určeny dětem od 2. do 9. třídy se zájmem o přírodu. Více informací ZDE.

ZooŠkola Zoo Děčín – Středisko environmentální výchovy vzdělává děti v oblasti zoologie a ekologie již od roku 2006. Za loňský školní rok jí prošlo více než 3000 žáků.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru