Najděte vysněnou práci jednodušeji a s maximální podporou, podívejte se jak
Mimo klasické zaměstnání projekt nabízí i další možnosti jak se realizovat. Máte chuť zkusit něco nového? Co třeba vycestovat?
Děčín

Ústecký kraj - Pro mladé lidi není jednoduché najít práci. Potýkají se s nedostatkem pracovních zkušeností, na to může navazovat nedostatek pracovních příležitostí, bariérou může být i mladý věk a nedostatek praxe. Najít si práci může trvat i několik měsíců. To je stresující, uchazeči ztrácí sebevědomí a mají pocit, že už nebude lépe. To je omyl, nyní mají skvělou příležitost, jak si vysněnou práci najít a to s maximální podporou.

Pod záštitou Úřadu práce ČR právě probíhá jedinečný projekt „Iniciativa podpory zaměstnanosti mládeže pro region NUTS 2 Severozápad v Ústeckém kraji“ reg. č. CZ.03.1.49/0.0/0.0/15_003/0000051, jehož cílem je řešit nepříznivou situaci mladých lidí do 30 let na trhu práce. Nabízí hned několik zajímavých a inovativních opatření, např. motivační aktivity a poradenství, rekvalifikace, až roční placenou praxi u zaměstnavatele, zajímavě ohodnocenou zahraniční stáž nebo podporu při návratu do vzdělávání.

Jak to funguje ve zkratce

Realizační tým je připraven poradit mladým lidem s výběrem vhodného zaměstnání a provést je celým procesem. Ti mají díky projektu hned několik možností, jež projekt Iniciativa nabízí. Vysněnou práci si mohou vyzkoušet v podobě zkráceného úvazku formou Práce na zkoušku, v případě spokojenosti pak může účastník projektu plynule přejít na Odbornou praxi, u níž činí výše ročního příspěvku až 216 000,-. Mimo klasické zaměstnání projekt nabízí i další možnosti jak se realizovat.

Práce v zahraničí s finanční podporou

Máte chuť zkusit něco nového? Co třeba vycestovat? Projekt vám poskytne komplexní jazykovou přípravu, zařídí všechny formality potřebné k vycestování a ještě Vám poskytne až 300 EUR měsíčně na ubytování.

Získejte finanční prostředky a dokončete si vzdělání

Chcete si dodělat školu? Projekt vám pomůže nejen finančním příspěvkem na školní pomůcky, dojíždění, stravné či ubytování, ale bude Vás podporovat po celou dobu studia.

Již 2000 spokojených mladých lidí

Do projektu se v celém Ústeckém kraji zapojilo již více než 2 000 mladých lidí. Pokud stále váháte, zda do projektu vstoupit, přečtěte si osobní příběhy účastníků.

Příběh Romany – nejistota v počátcích

1508upnejistota

Slečna Romana v rámci projektu vycestovala do Spolkové republiky Německo a svého rozhodnutí vůbec nelituje: „V počátcích mé účasti v projektu jsem si moc nevěřila, byla jsem toho názoru, že mé jazykové dovednosti nejsou pro nalezení zaměstnání dostačující. Začala jsem tedy navštěvovat jazykovou přípravu, kterou je možné v rámci Stáží do zahraničí využít. Od října do ledna jsem tedy docházela na jazykovou přípravu, doplňovala si své jazykové znalosti a zároveň pracovala na sebeprezentaci, abych následně uspěla u pracovního pohovoru. Společně s pracovnicemi projektu jsme vypracovaly můj životopis, díky němuž jsem se za jejich opětovné podpory ucházela o práci. Nakonec jsem ji našla v luxusní restauraci přímo v centru Drážďan.“

Po několika měsících zaměstnání Romana shrnula svou pracovní i životní zkušenost následovně: „Svou práci hodnotím určitě jako pozitivní. Práce je to sice náročná, ale pokud se člověk práci věnuje, je možné si vydělat slušné peníze. Náročnost spatřuji především v tom, že do práce každý den dojíždím, proto bych do budoucna v Německu velmi ráda bydlela. Mohla bych poté rovněž využít příspěvku projektu na bydlení. Určitě jsem za dobu zaměstnání v zahraničí zvýšila své dovednosti při komunikaci s lidmi, a také jsem se naučila zdravě se prosadit, aniž by to bylo na úkor ostatních.“

1508upnejistota2

Stáž – můj odrazový můstek

„Stále si zlepšuji jazyk, což bych do budoucna využila k případné změně zaměstnání. Ráda bych totiž v Německu nabrala také zkušenosti z oblasti své vystudované profese zubní techničky. I k tomu mi má současná stáž hodně pomůže, poznávám cizí prostředí i kulturu a především si zdokonaluji jazyk, jehož dobrá znalost je nezbytně nutná. Dokážu si dnes například vyjednat lepší pracovní podmínky. Vstup do projektu mi tedy otevřel nové možnosti, jak na sobě pracovat, zdokonalovat se, vydělat si slušné peníze. Tuto skvělou životní zkušenost bych nikdy nebrala zpět. Člověk se naučí fungovat i v nekomfortních podmínkách, a to se mu v životě určitě neztratí. Jako bonus na celé stáži je silná podpora pracovnic projektu, dodaly mi potřebnou odvahu, motivaci a podporu ke splnění mého snu, a vím, že na to nejsem úplně sama.“

Slečna Eva v rámci projektu vycestovala do Velké Británie

1508upeva

„Využila jsem této možnosti, kterou projekt nabízí, protože jsem chtěla poznat a zkusit něco nového. Naučila jsem se řešit krizové situace v cizím prostředí a pochopila jsem, že když člověk opravdu chce, nic není tak složité, jak se ze začátku může zdát. Díky stáži v zahraničí jsem si zdokonalila jazyk, poznala cizí zem a získala jsem nové přátele."

Za prací do zahraničí díky projektu můžete vycestovat do všech členských zemí EU, EHS a Švýcarska. Účastníci s námi nacházejí zaměstnání nejčastěji ve Spolkové republice Německo, ale např. i ve Velké Británii nebo v Portugalsku.

Pro koho je projekt určen

Do projektu se mohou zapojit osoby ve věku 15 až 29 let včetně, které nejsou v zaměstnání, ve vzdělávání nebo v profesní přípravě, žijící v Ústeckém kraji nezávisle na tom, zda jsou registrovány na ÚP ČR jako uchazeči o zaměstnání či nikoli.

Kontakty

Město

Kontaktní osoba

Telefonní číslo

Mailová adresa

Děčín

Zuzana Horáčková

950 111 622 

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Chomutov

Ing. Soňa Kopecká

950 118 410

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Litoměřice

Bc. Andrea Tvrzníková

950 133 428 

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Louny

Bc. Klára Svobodová

950 134 321 

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Most

Bc. Kateřina Voleníková  

950 137 382 

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Teplice

Šárka Haklová Nétková

950 167 515 

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Rumburk

Vendula Jasanská DiS.

950 111 413 

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Ústí nad Labem

Bc. Jana Pecháčková

950 171 618 

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Žatec

Ing. Monika Kovářová

950 134 280 

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

0108logolinka


 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru