Jezdíte po teplické dálnici? Od neděle čekejte komplikace, startují opravy D8 u Prahy
Dálnice D8. Ilustrační foto
Děčín

Praha - V neděli 30. července začnou opravy dálnice D8 v úseku -2,248 – +5,151, které budou rozděleny do několika navazujících etap a probíhat budou do listopadu 2019. Práce na téměř sedm kilometrů dlouhém úseku provede EUROVIA CS pro Ředitelství silnic a dálnic ČR.

V rámci první etapy budou probíhat v některých částech úseku práce na rozšíření komunikace. Tato etapa zasáhne do provozu v místě jen částečně.

Od druhé poloviny srpna začne druhá etapa prací, která si v místě vyžádá omezení dopravy. Pracovat se bude ve středním dělícím pásu, tudíž rychlé pruhy v obou směrech budou uzavřeny a provoz bude veden v režimu 2+2 ve zbývajících částech dálnice.

Po dokončení prací ve středním dělícím pásu se práce přesunou na část dálnice směrem do Prahy a provoz bude veden v části na Ústí nad Labem. Následně se bude pracovat na části do Ústí nad Labem. Práce jsou naplánovány tak, aby v době zimní údržby bylo možné místem projíždět bez omezení. V době zimní údržby budou tedy práce utlumeny.

Na trase se nachází u obce Zdiby jeden most přes trasu, který bude v rámci prací po částech snesen a vybudován nový.

„Společnost EUROVIA CS si je plně vědoma toho, že stavební práce v daném místě dálnice D8 před Prahou, můžou způsobovat dopravní komplikace. Z tohoto důvodu byly práce rozděleny do několika navazujících etap, aby byl zachován provoz, i když omezený. Věříme, že odměnou za trpělivost řidičů i místních občanů jim bude nově opravená a bezpečnější komunikace,“ uvádí Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS.


  • Práce v místě budou probíhat každý den v době od 7:00 do 18:00.

„Vzhledem k probíhajícím technologickým postupům budeme v některých případech pracovat přes víkendy,“ doplňuje Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS.

V rámci všech prací dojde ke kompletní výměně povrchu dálnice v daném úseku včetně ložných vrstev. V některých částech bude dálnice rozšířena. Jedná se především o části, kde se nacházejí nájezdy a sjezdy z dálnice. Kompletně vyměněn bude most přes dálnici u obce Zdiby. Ve středním dělícím pásu dojde k úpravám inženýrských sítí. Úplné dokončení prací se plánuje na konec roku 2019.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru